Guvernul a adoptat un memorandum pentru aprobarea acordarii unei garantii de catre Eximbank in numele si in contul statului, in valoare de 62,4 milioane euro pentru doua credite interne contractate de complexul energetic Craiova, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu. Cele doua credite vor fi destinate unor obiective de protectia mediului, respectiv construirea de instalatii de desulfurare a gazelor de ardere la doua blocuri energetice, nr. 7 si nr. 8, din Sucursala Electrocentrale Isalnita.

"Este o incercare a Guvernului de a mentine functional acest complex energetic important. Exista o istorie in spatele acestui imprumut, in sensul in care vorbim de incercari diverse de a mentine functional acest complex energetic, incercari facute de mai multe guverne, daca e sa ne uitam in urma. Toate au esuat pana acum in demersul de a utiliza fonduri europene din motive procedurale", a afirmat Dan Suciu.

Dan Suciu a mai aratat ca nu au fost disponibile alte surse de finantare, memorandumul aprobat astazi reprezentand un element important pentru continuarea si viabilitatea acestei companii.