Directorul general al Romgaz, Dumitru Chisalita, a fost numit consilier al ministrului economiei, Lucian Bode, au afirmat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Acestea sustin ca numirea "este o promovare" avand in vedere "ca va face parte din echipa de experti a ministrului" si ca se va ocupa de elaborarea unor strategii in sectorul energetic, mai ales pe partea de gaze naturale. Pentru postul ramas liber la Romgaz va fi luata o decizie de catre Consiliul de Administratie in foarte scurt timp.

  • UPDATE Dumitru Chisalita nu a renuntat inca (n.red. pana la ora 15.30) in mod oficial la functia de director general pentru a o prelua pe cea de consilier. Acesta urmeaza sa poarte o discutie cu ministrul.

Chisalita a ocupat functia de director general la Romgaz doar o luna, inainte fiind director de comercializare in cadrul companiei. El a fost numit in aceasta functie dupa cererea facuta de Marcel Piteiu pentru suspendarea din functiile de director general si administrator al Romgaz pe perioada unor cercetari facute de DIICOT.

Reamintim ca mai multi directori din cadrul Ministerului Economiei, Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei si societatii Romgaz sunt anchetati pentru subminarea economiei nationale si pentru ca ar fi favorizat InterAgro prin preturi preferentiale la gaze. DIICOT a dispus inceperea urmaririi penale fata de un numar de 40 de persoane cu functii de conducere. DIICOT arata ca invinuitii au desfasurat activitati infractionale care au produs un prejudiciu de 126 milioane dolari patrimoniului Romgaz si bugetului consolidat al statului. Fostul director general, Marcel Adrian Piteiu, este unul dintre cei anchetati.