Doua consortii conduse de BRD si Unicredit CAIB Securities Romania s-au inscris in lupta pentru selectarea intermediarului ofertei publice de vanzare a unui pachet de 10% din actiunile Hidroelectrica. Potrivit unui comunicat al companiei, cele doua oferte vor fi evaluate in perioada urmatoare de catre Comisia comuna numita din partea Ministerului Economiei si Hidroelectrica.

Consortiile care au depus oferte pentru selectarea intermediarului

  • BRD (lider de sindicat), Citigroup Global Markets, Societe Generale si SSIF Intercapital Invest
  • Unicredit CAIB Securities Romania (lider de sindicat), Goldman Sachs, Unicredit Bank, Erste Group, BCR si BT Securities.

Guvernul a aprobat in ianuarie vanzarea unui pachet de actiuni de 10%, nou emise, rezultate ca urmare a majorarii capitalului social la Hidroelectrica. Conform strategiei de privatizare se va majora capitalul social al societatii prin aport de capital privat si va fi oferit spre subscriere investitorilor un pachet de actiuni nou emise rezultate ca urmare a majorarii cu 10% a capitalului social existent.

Pretul de vanzare al actiunilor nou emise va fi cel putin egal cu pretul de referinta utilizabil in cadrul unui mecanism de determinare a pretului de oferta aprobat de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% se va desfasura pana la sfarsitul lunii octombrie 2012.

Capitalul social al Hidroelectrica este detinut in proportie de 80,0561% de statul roman prin Ministerul Economiei si in proportie de 19,94% de Fondul Proprietatea.