Sindicatul Muntele, reprezentantii Ministerului Economiei si Compania Nationala a Huilei (CNH) au incheiat un protocol in data de 11 martie in vederea solutionarii revendicarilor salariatilor, se arata intr-un comunicat al CNH. Potrivit protocolului, CNH va acorda salariatilor care desfasoara activitate in conditii speciale (cei care lucreaza in subteran), tichete cadou in compensarea drepturilor salariale reprezentand majorarea sporului de periculozitate.

Prevederile protocolului

  • In luna martie 2012 se vor acorda tichete cadou pentru luna februarie 2012, in cuantum de 300 lei pentru fiecare salariat care desfasoara activitate in conditii speciale. Aceste tichete cadou se acorda in compensarea drepturilor salariale reprezentand majorarea sporului de periculozitate pentru luna februarie 2012 de la 600 la 700 lei si cresterea salariilor, conform Actului Aditional la Contractul colectiv de munca al CNH pentru anul 2012, inregistrat la ITM Hunedoara sub nr. 10995 / 99 / 30.12.2011/02.02.2012.
  • In baza unor Protocoale incheiate lunar intre CNH si Sindicatul Muntele pentru lunile martie, aprilie, mai si iunie 2012 se vor acorda tichete cadou in cuantum de 200 lei pentru fiecare salariat care desfasoara activitate in conditii speciale, in conditiile neaplicarii Actului Aditional.
  • Actul Aditional nu se aplica pentru perioada in care se acorda tichetele cadou in compensare.
  • Sindicatul Muntele este de acord cu compensarea drepturilor salariale reprezentand majorarea sporului de periculozitate pentru luna februarie 2012 de la 600 la 700 lei si cresterea salariilor pentru luna februarie 2012 si se obliga sa procedeze la renegocierea clauzelor cu privire la sporul de periculozitate.

Cu ocazia Pastelui in anul 2012, CNH va acorda tichete cadou salariatilor, astfel

  • pentru salariatii care desfasoara activitate in conditii speciale in cuantum de 400 lei pentru fiecare salariat;
  • pentru salariatii care desfasoara activitate la suprafata tichete cadou in cuantum de 250 lei pentru fiecare salariat.

Pentru punerea in aplicare a prezentului protocol se va incheia un Act aditional la Contractul colectiv de munca al CNH pentru anul 2012.