Consiliile de administratie de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) si complexurile energetice Turceni, Craiova si Rovinari, au aprobat fuziunea acestor companii in vederea infiintarii complexului energetic Oltenia. Consiliile de Administratie ale societatilor implicate asigura infiintarea si functionarea noii companii incepand din luna mai 2012, informeaza Ministerul Economiei.

"Tinand cont de aspectele legate de functionarea operativa dar si de optimizarea activitatii de coordonare si conducere administrativa, sediul S.C.Complexul Energetic Oltenia S.A. va fi in judetul Gorj, in cadrul actualului Complex Energetic Turceni", mai precizeaza Ministerul Economiei.

Potrivit acestuia, consiliile de administratie au aprobat atat proiectul de fuziune, cat si celelalte documente prevazute de lege aferente acestui proces (Raportul de evaluare, Raportul de audit asupra bilantului in scop de fuziune, Raportul administratorilor cu privire la Proiectul de Fuziune, Mandatele legale ale Presedintilor Consiliilor de Administratie etc).

Infiintarea noii societati va contribui la sustinerea lucrarilor de investitii aflate in derulare in cadrul societatilor componente, care sunt de circa 1 miliard de euro din care 500 milioane euro investitii de mediu si 300 milioane euro investitii in activitatea miniera, sustine Ministerul Economiei.

Guvernul a aprobat in octombrie anul trecut un proiect privind infiintarea complexurilor energetice Oltenia si Hunedoara. Complexul Energetic Oltenia se va forma prin fuziunea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, CE Turceni, CE Rovinari si CE Craiova. Complexul Energetic Hunedoara din fuziunea S.C. Electrocentrale Deva si S.C. Electrocentrale Paroseni, la care se vor adauga cele patru mine viabile de la CNH: Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan.

Despre complexul energetic Oltenia, ministrul economiei, Lucian Bode, a afirmat intr-un interviu acordat HotNewsca se va infiinta la sfarsitul lunii apilie-inceputul lunii mai, iar pana la sfarsitul anului ar putea fi privatizat.

In ceea ce privesteinchiderea a trei mine neviabile de la CNH, Petrila, Uricani, Paroseni, ministrul a spus ca a avut o runda de negocieri cu toate toate cele 7 sindicate (si de la cele 4 mine viabile si de la cele 3 care vor fi inchise).