Ministrul economiei, Lucian Bode, a decis sa detaseze un numar de 6 consilieri personali la structurile din portofoliul MECMA responsabile cu gestionarea fondurilor europene (AMPOSCCE, OIE, OIIMM), informeaza Ministerul Economiei. "Prin detasarea celor sase consilieri si a echipei de specialisti, numarul angajatilor din structurile MECMA, care se ocupa de gestionarea fondurilor europene a crescut cu 10%", precizeaza Ministerul Economiei.

Potrivit acestuia, decizia a fost luata in urma analizei gradului de absorbtie a fondurilor europene, pentru urgentarea procesarii eficiente a dosarelor depuse, pentru eliminarea intarzierilor si respectarea termenelor procedurale ale proiectelor.

Bode considera atragerea de fonduri europene un obiectiv major pentru anul 2012, alaturi de listarea companiilor de stat si introducerea managementului corporatist. Ministrul vrea ca 2012 sa reprezinte anul cu cel mai inalt plafon de rambursari catre beneficiari de pana acum.

HotNews a aratat recent ca Lucian Bode are 15 consilieri personali. Intre timp, unul dintre acestia, Dumitru Chisalita, si-a dat demisia.