Guvernul a aprobat un proiect de lege privind ratificarea unui contract de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii, in valoare de 32,65 milioane de euro, banii urmand sa fie utilizati pentru investitii de mediu la centrala electrica Paroseni. Statul roman va contribui la finantarea proiectului cu o suma egala, prin contractarea de imprumuturi de catre Ministerul Finantelor. Valoarea totala a proiectului este de 65,3 milioane de euro.

Proiectul va fi implementat de Paroseni sau de orice succesor legal al acesteia, rezultat in urma programului de reorganizare a producatorilor de energie electrica.

Proiectul de mediu consta in montarea unei instalatii de desulfurare a gazelor arse si a unui sistem pentru colectarea, transportul si depozitarea cenusii si zgurii, cu scopul de a reduce in mod semnificativ emisiile de SO2 si gradul de poluare generat de gestiunea curenta a cenusii si deseurilor de ardere. Proiectul de lege va fi transmis spre dezbatere si aprobare Parlamentului.