Grupul Rompetrol continua sa-si extinda reteua de distributie a carburantilor in Georgia, dupa ce in 2011 a deschis alte 11 noi statii. In acest sens, subsidiara locala a Grupului a finalizat in primul trimestru al anului, trei benzinarii noi, ajungand in prezent la o retea nationala de 68 puncte de distributie carburanti, se arata intr-un comunicat al Rompetrol.

"Consolidarea si cresterea prezentei produselor Rompetrol in regiunea Marii Negre este obiectivul nostru in perioada urmatoare, iar platforma creata de Grup in tari precum Moldova, Bulgaria, Georgia, Ucraina ne va asigura dezvoltarea si atingerea acestui scop. In plus, strategia companiei este in acord cu economia in plina dezvoltare din Georgia, care se reflecta si asupra pietei de profil, prin mediul concurential si conditiile macroeconomice (fiscalitate, investitii, etc), dar si prin reglementari precum lipsa biocomponentilor din carburanti sau al nivelului obligatoriu al concentratiei de sulf (Normele Euro 4)", a declarat Titov Buzescu, Vice Presedinte Retail, Grupul Rompetrol.

Cele 3 benzinarii fac parte din proiectul de dezvoltare a retelei de distributie in sistem de franciza, inceput in 2009, situate in Poti, Batumi si Gachiani, in apropiere de Tbilisi.

Rompetrol a intrat pe piata din Georgia la sfarsitul anului 2005, unde a obtinut in 2011 o cifra de afaceri de aproximativ 200 milioane USD, nivel estimat si pentru anul acesta. In acelasi timp, cantitatea de carburanti comercializata de companie s-a majorat cu 7,5%, fata de nivelul atins in 2010, ajungand la un volum de 150.000 tone carburant.