Presedintele Oficiului pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a semnat cererea de intrare in insolventa a Hidroelectrica in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie. Insa, potrivit unei hotarari AGA din 25 mai, mandatul lui Vulpescu a fost intrerupt. Contactata de HotNews.ro, Corina Cincan, avocat al Hidrosind,a spus ca la dosarul pentru intrarea in insolventa nu exista niciun document care sa ateste repunerea lui Vulpescu in functia de administrator la Hidroelectrica. "A depus un certificat constatator de la Registrul Comertului anterior Hotararii AGA din 25 mai care ii intrerupe mandatul de administrator", a spus Corina Cincan. In CV-ul sau se arata ca Remus Vulpescu a fost in 2012 seful Corpului de Control al primului ministru.

  • In CV nu se mentioneaza perioada exacta in care a detinut aceasta functie. Totodata, se mai arata ca a fost directorul Directiei Conduita si Disciplina Profesionala de la Camera Consultantilor Fiscali din Romania.

Tribunalul Bucuresti a admis miercuri cererea de intrare in insolventa a Hidroelectrica, iar administratorul judiciar numit de Tribunal este firma EuroInsol. Avocatul Remus Borza este partenerul coordonator al firmei EuroInsol, care are in portofoliu insolventa Plafar, Asmita Garden, Romexpo, UCM Resita. Remus Borza este fost coleg de facultate cu premierul Victor Ponta, dar si cu Remus Vulpescu, potrivit unor surse din domeniu.

Sindicatul Hidrosind va depune, zilele acestea, o plangere penala impotriva membrilor Consiliului de Administratie de la Hidroelectrica. "Vom face plangere penala impotriva membrilor CA pentru subminarea economiei nationale deoarece intrarea Hidroelectrica in insolventa este o masura cu caracter profund anti-romanesc si nu este nicidecum indreptata impotriva baietilor destepti, cum se incearca sa se induca opiniei publice", se arata intr-un comunicat al Hidrosind.