Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, sustine ca insolventa Hidroelectrica este optiunea "nucleara" pentru a rezolva problema de lichiditate a companiei. “Nu suntem fericiti cu acest lucru, pentru ca suntem de parere ca este optiunea “nucleara” pentru a rezolva problema de lichiditate a companiei. Suntem foarte afectati", a precizat Greg Konieczny, potrivit unui comunicat de presa. In ceea ce priveste votul din Consiliul de Administratie al Hidroelectrica, Konieczny a spus ca "Nu dam mandate membrilor din consilii. Ei trebuie sa-si foloseasca propria experienta si propriile cunostinte cand iau decizii in cadrul consiliului. Nu le spunem niciodata sa voteze intr-un fel sau in altul”.

“Toti membrii consiliului sunt numiti de adunarea actionarilor, nu de actionari individuali. Mandatul lor este pentru compania la care sunt membri ai consiliului, si nu raporteaza actionarilor individuali. Toti acesti membri ai consiliilor au o responsabilitate fata de companie si sunt obligati sa pastreze confidentiale lucrarile consiliului, inclusiv votul. Din aceasta cauza, noi am aflat despre vot luni (18 iunie), nu vineri (15 iunie)”, a mai afirmat Greg Konieczny.

"Pentru noi, e important sa ne asiguram ca procesul de insolventa merge lin si suntem gata sa cooperam cu administratorii. De asemenea, vrem ca acest proces sa ia sfarsit cat mai repede cu putinta si, speram, in urma lui, Hidroelectrica sa devina o companie mult mai puternica”, a mai declarat reprezentantul Fondului Proprietatea.

Acesta a precizat ca Fondul Proprietatea nu va sustine nicio vanzare de active de catre administratorii temporari. Credem ca, in cazul in care compania hotaraste sa vanda active, aceasta decizie ar trebui sa fie luata – speram, la acea data – de managerii profesionisti.”

  • La scurt timp dupa decizia Tribunalului Bucuresti de a accepta cererea de intrare in insolventa a Hidroelectrica, pozitia Fondului Proprietatea a fost ca vor monitoriza atent activitatile administratorului special si judiciar al Hidroelectrica. "In urma deciziei Tribunalului Bucuresti, Managerul de Fond se confrunta cu o situatie noua si intentioneaza sa monitorizeze atent activitatile administratorului special si judiciar al Hidroelectrica. Managerul de Fond va depune toate eforturile pentru a se asigura ca va exista o implementare prompta a planului de reorganizare care va genera beneficii pe termen lung pentru companie si actionarii sai. Managerul de Fond considera ca planul de reorganizare ar trebui sa urmareasca imbunatatirea fluxului de numerar prin cresterea veniturilor si reducerea cheltuielilor", se arata intr-un comunicat al Fondului Proprietatea, remis HotNews.ro