Alpiq RomIndustries (fost Buzmann Industries), unul dintre "baietii destepti" care au ramas fara contract cu Hidroelectrica, a iesit pe bursa energiei-OPCOM cu doua oferte de cumparare. Interesant este ca ofera un pret maxim de 240 lei/MWh, respectiv 239 lei/MWh. Aceasta in conditiile in care negocierile cu Hidroelectrica au esuat pentru ca nu dorea sa ofere mai mult de 185 lei/MWh.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a denuntat pe 20 iulie contractele cu Alpiq RomIndustries (fost Buzmann Industries) si Alpiq RomEnergie (fost EHOL Distribution). Alpiq RomIndustries a achitizionat anul trecut, in conditii de forta majora, aproapre 1 milion MWh de energie la pretul de 130 lei/Mwh, iar Alpiq RomEnergie a cumparat peste 1,5 milioane MWh la pretul de 130 lei/Mwh.

  • Prima oferta lansata pe Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale-OPCOM prevede cumpararea unei cantitati de 24.080 MWh, cu pretul maxim  de 140 lei/MWh. Perioada de livrare este 1 septembrie-21 decembrie 2012.
  • A doua oferta prevede cumpararea unei cantitati de 48.160 MWh, cu pretul maxim de 239 lei/MWh, perioada de livrare fiind similara. Licitatiile vor avea loc pe 6 august.

"Decizia luata de Hidroelectrica a intrerupt negocierile, in ciuda faptului ca Alpiq a actionat de buna credinta pentru gasirea unei solutii satisfacatoare pentru ambele parti. Alpiq a inceput o analiza din punct de vedere legal a situatiei. Ca urmare a schimbarii circumstantelor, compania intentioneaza acum sa revizuiasca afacerile din Romania", preciza Alpiq intr-un comunicat imediat dupa denuntarea contractelor.