Arabia Saudita: Pretul petrolului nu e justificat de fundamentele pietei
"Preturile ridicate actuale nu sunt pur si simplu sustinute de fundamentele pietei. Piata este bine echilibrata in ceea ce priveste oferta, cererea si nivelul stocurilor", a subliniat ministrul, intr-un comunicat.
"Arabia Saudita, care urmareste evolutia pietei mondiale a petrolului, ia intotdeauna deciziile necesare pentru a ajusta cererea si oferta. Regatul va raspunde nevoilor tuturor clientilor sai", a adaugat ministrul.
"Vom continua, in cooperare cu (monarhiile petroliere din) Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG) si cu membrii OPEC sa prezervam stabilitatea pietei internationale a petrolului", a subliniat Nouaimi.
Primul exportator mondial, Arabia Saudita a devenit in martie si primul producator de petrol al planetei, majorandu-si productia la 9,923 milioane de barili pe zi, devansand astfel productia Rusiei de 9,920 milioane de barili pe zi.
Petrolul evolua nedecis pe burse, intre speranta unei actiuni a bancii centrale americane (Fed) si cifrele dezamagitoare legate de productia industriala in China.
Barilul "light sweet crude" (WTI) pentru livrarile in octombrie pierdea 14 centi, la 96,28 dolari, in timp ce barilul Brent din Marea Nordului pentru aceeasi scadenta pierdea 7 centi, la 114,32 dolari.
Vineri, barilul "light sweet crude" (WTI) pentru livrarile in octombrie se aprecia cu 89 de centi pe New York Mercantile Exchange (Nymex), la 96,42 dolari, la inchidere.
La Londra, barilul Brent din Marea Nordului pentru aceeasi scadenta, tranzactionat pe Intercontinental Exchange (ICE), a inchis la 114,25 dolari, in crestere cu 76 de centi.

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade