Neimplicarea presedintelui Romaniei in procedura de insolventa de la Hidroelectrica in insolventa l-a determinat pe Pentru Remus Borza, partener in firma Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, sa-i adreseze multumiri. Discursul lui Remus Borza sustinut cu ocazia primei adunari a creditorilor de la Hidroelectrica a fost presarat cu o serie de multumuri la adresa celor care au sustinut decizia de intrare in insolventa. "Multumirile administratorului judiciar se indreapta si catre presedintele Traian Basescu pentru non-combat, pentru ca putea si poate sa obstructioneze aceasta procedura care a creat un disconfort in randul creditorilor si, in special, in mediul bancar", a spus Borza.

Alte multumuri s-au indreptat catre seful Oficiului pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, cel care a initiat procedura de insolventa, catre ministrul economiei, Daniel Chitoiu si catre premierul Victor Ponta.

  • Prima adunare a creditorilor a avut pe ordinea de zi confirmarea Euro Insol ca administrator judiciar si stabilirea onorariului. Pe ordinea de zi a adunarii s-a mai aflat votarea raportului intocmit de administratorul judiciar si desemnarea membrilor si a presedintelui Comitetului Creditorilor.

UPDATE Firma Euro Insol a fost reconfirmata administrator judiciar al Hidroelectrica in cadrul primei adunari a creditorilor. De asemenea, a fost stabilit si onorariul administratorului care va fi de 50.000 euro lunar, suma fixa, plus un comision de succes cuprins intre 1 milion de euro si 3 milioane de euro, in functie de data la care va iesi Hidroelectrica din insolventa.

Euro Insol a fost reconfirmata administrator judiciar cu 99% din voturi, iar valoarea onorariului a primit 97% din voturi. Euro Insol va primi 3 milioane de euro daca va reusit sa scoata Hidroelectrica din insolventa inainte de 1 ianuarie 2014. Daca procedura va fi finalizata dupa 1 ianaurie 2014, onorariul va fi de 999.999 euro. Creditorii au acceptat acest onorariu cu o singura conditie: reorganizarea, nu falimentul companiei.

Comitetul Creditoriul va fi format din BRD, ING, Unicredit, BCR si Ministerul Economiei.

La inceputul saptamanii, a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti tabelul preliminar de creante impotriva Hidroelectrica. Documentul, care are 126 de pagini, cuprinde 381 de declaratii de creante, din cei 839 de creditori notificati. Bancile au o pondere de 69% in totalul masei credale.