Conflict intre sindicate si administratorul judiciar de la Hidrolectrica: Hidrosind il acuza pe Remus Borza de presiuni asupra liderilor sindicali/Remus Borza acuza Hidrosind de legaturi cu "baietii destepti"
Hidrosind spune ca intr-o videoconferinta cu directorii din Sucursale si Hidroserv-uri organizata de administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza a cerut "un raport de activitate cu ce se intampla in sucursale, in mod special pe ceea ce pregatesc liderii de sindicat si in ce masura liderii de sindicat de la sucursale cupleaza la planul criminal al lui Rosu, Sulea si Aurariu (n.red. lideri sindicali)". Potrivit Hidrosind, "sarcina data directorilor a fost sa discute cu salariatii si sa previna orice gesturi incontrolabile si iresponsabile, care pot sa degenereze, sub sanctiunea desfacerii contractelor de munca a liderilor de sindicat si a directorilor din unitatile cu probleme sindicale".
Hidrosind mai precizeaza ca va avea "deosebita placere" sa intocmeasca plangeri penale pentru "amestecul administratiei in treburile organizatiilor sindicale".
La finalul comunicatului, Hidrosind anunta ca face o dedicatie muzicala pentru Remus Borza: Tudor Gheorghe- Mesaj pentru parveniti.
Contactat de HotNews, Remus Borza sustine ca nu a facut presiuni, dar ca, intr-adevar, a cerut directorilor sa vina cu rapoarte de activitate "privind derularea investitiilor, dar si asupra posibilelor proteste cu care ne ameninta liderii sindicali". Potrivit administratorului judiciar, liderii sindicali instiga salariatii la greva generala si de aceea doreste sa vada "care este stadiul fizic" al acestor intentii. Remus Borza mai afirma ca atata vreme cat exista contractul colectiv de munca, salariatii nu pot intra in greva generala. In ceea ce priveste posibile disponibilizari, Remus Borza sustine ca inca se fac evaluari si nu s-a luat nicio decizie asupra numarului de salariati care ar putea parasi Hidroelectrica. "Exista si posibilitatea denuntarii contractului colectiv de munca, daca se ajunge la un acord amiabil cu sindicatele", a mai spus Borza.
Acesta sustine ca Hidrosind s-a pozitionat fatis de partea "baietilor destepti". Borza a amintit, in acest context, si de fuziunea Hidrosind de acum trei ani cu Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente (FSLI) din Petrom, condus de Liviu Luca.
Hidrosind a contestat in instanta, alaturi de Alpiq RomIndustries si Alpiq RomEnergie, hotararea Tribunalului Bucuresti din 20 iunie pentru intrarea Hidroelectrica in insolventa. Curtea de Apel Bucuresti a judecat recursul acestora pe 4 octombrie, amanand decizia pentru 11 octombrie, data cand s-a hotarat o noua amanare a pronuntarii. Astfel, pe 18 octombrie, Curtea de Apel Bucuresti ar trebui sa anunte decizia in aceasta cauza.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"