​Sindicatul Hidrosind intentioneaza sa intocmeasca plangeri penale administratorului judiciar si directorilor de la Hidroelectrica. Motivul: presiuni asupra liderilor de sindicat, asupra membrilor de sindicat si asupra salariatilor in general. Hidrosind sustine, printr-un comunicat de presa, ca Remus Borza, administratorul judiciar, a cerut directorilor sa vina cu un raport de activitate pe ceea ce pregatesc liderii de sindicat. In replica, Remus Borza spune ca Hidrosind s-a pozitionat fatis de partea "baietilor destepti" din energie si ca pregateste o greva generala la Hidroelectrica. "Evident ca am cerut rapoarte de activitate privind derularea investitiilor, dar si asupra posibilelor proteste cu care ne ameninta liderii sindicali", a mai spus Borza.

Hidrosind spune ca intr-o videoconferinta cu directorii din Sucursale si Hidroserv-uri organizata de administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza a cerut "un raport de activitate cu ce se intampla in sucursale, in mod special pe ceea ce pregatesc liderii de sindicat si in ce masura liderii de sindicat de la sucursale cupleaza la planul criminal al lui Rosu, Sulea si Aurariu (n.red. lideri sindicali)". Potrivit Hidrosind, "sarcina data directorilor a fost sa discute cu salariatii si sa previna orice gesturi incontrolabile si iresponsabile, care pot sa degenereze, sub sanctiunea desfacerii contractelor de munca a liderilor de sindicat si a directorilor din unitatile cu probleme sindicale".

Hidrosind mai precizeaza ca va avea "deosebita placere" sa intocmeasca plangeri penale pentru "amestecul administratiei in treburile organizatiilor sindicale".

La finalul comunicatului, Hidrosind anunta ca face o dedicatie muzicala pentru Remus Borza: Tudor Gheorghe- Mesaj pentru parveniti.

Contactat de HotNews, Remus Borza sustine ca nu a facut presiuni, dar ca, intr-adevar, a cerut directorilor sa vina cu rapoarte de activitate "privind derularea investitiilor, dar si asupra posibilelor proteste cu care ne ameninta liderii sindicali". Potrivit administratorului judiciar, liderii sindicali instiga salariatii la greva generala si de aceea doreste sa vada "care este stadiul fizic" al acestor intentii. Remus Borza mai afirma ca atata vreme cat exista contractul colectiv de munca, salariatii nu pot intra in greva generala. In ceea ce priveste posibile disponibilizari, Remus Borza sustine ca inca se fac evaluari si nu s-a luat nicio decizie asupra numarului de salariati care ar putea parasi Hidroelectrica. "Exista si posibilitatea denuntarii contractului colectiv de munca, daca se ajunge la un acord amiabil cu sindicatele", a mai spus Borza.

Acesta sustine ca Hidrosind s-a pozitionat fatis de partea "baietilor destepti". Borza a amintit, in acest context, si de fuziunea Hidrosind de acum trei ani cu Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente (FSLI) din Petrom, condus de Liviu Luca.

Hidrosind a contestat in instanta, alaturi de Alpiq RomIndustries si Alpiq RomEnergie, hotararea Tribunalului Bucuresti din 20 iunie pentru intrarea Hidroelectrica in insolventa. Curtea de Apel Bucuresti a judecat recursul acestora pe 4 octombrie, amanand decizia pentru 11 octombrie, data cand s-a hotarat o noua amanare a pronuntarii. Astfel, pe 18 octombrie, Curtea de Apel Bucuresti ar trebui sa anunte decizia in aceasta cauza.