OMV Petrom va opera, in aceasta noapte, cea de-a treia ieftinire la carburanti din ultimele doua saptamani. Potrivit unor surse din sector, pretul la benzina va fi redus cu 9 bani/litru, iar cel la motorina cu 3 bani/litru. In ultimele doua saptamani, benzina s-a ieftinit in total cu 21 de bani, mai spun sursele citate. Pretul la carburanti fluctueaza in functie de cotatiile internationale la titei si la produsele petroliere.

Petrom a realizat un profit de peste 2 miliarde de lei, potrivit Raportului financiar inaintat in luna august Bursei de Valori Bucuresti. Mediul favorabil al pretului la titei si efectul favorabil al cursului de schimb au fost motoarele acestor rezultate, se mai arata in Raport.

„In prima jumatate a anului 2012 am inregistrat o performanta financiara imbunatatita comparativ cu perioada similara din 2011. In continuare, ne pastram angajamentul de a realiza o performanta durabila si de a ne concentra pe potentialele oportunitati de crestere in segmentul de Explorare si Productie. Acest lucru presupune continuarea programului nostru investitional de ordinul a 0,8-1,2 mld euro anual, bazat pe premisele unor fundamente robuste de piata si un mediu fiscal si de reglementare favorabil investitiilor” , a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom S.A.