Ministerul Economiei a schimbat miercuri conducerea Companiei Nationale Transelectrica. Astfel, Andrei Gabriel Benghea-Malaies l-a inlocuit in functia de director general pe Marius Ion Mateescu, iar noul presedinte al Consiliului de Administratie este Gabriel Gheorghe, numit in locul lui Mircea Ciopraga, potrivit unui comunicat al Ministerului.

Conform CV-ului sau de pe site-ul Transelectrica, Andrei Benghea-Malaies a ocupat pina in acest moment portul de Consultant in Management Strategic la Mckinsey&Company. Intre 2006 - 2007 a fost director de cabinet al ministrului Finantelor (post ocupat la acea vreme de Sebastian Vladescu), concomitent cu postul de membru in CA si AGA la companiile de stat CFR, Loteria Nationala, Imprimeria Nationala si Romaniafilm.

Benghea-Malaies a absolvit in 2003 ASE Bucuresti, Facultatea de Studii Economice in Limbi Straine, Sectia Engleza. A absolvit Cursul introductiv in cadrul Colegiului National de Aparare in anul 2007 si detine un MBA la INSEAD Franta si Singapore in anul 2009.

Gabriel Gheorghe (nascut in 1971) este absolvent al Facultatii de Drept Lucian Blaga din Sibiu si are un Master in Finante-Banci tot la Sibiu. Din 2011 a lucrat in Garda Financiara si ANAF - sectia Sibiu.

Vom reveni cu amanunte