Fondul Proprietatea isi exprima profunda dezamagire fata de faptul ca Ministerul Economiei a votat pentru amanarea desemnarii unui nou Consiliu de Supraveghere al Hidroelectrica, in cadrul ultimei Adunari Generale a Actionarilor companiei, tinuta in data de 1 noiembrie 2012, se arata intr-un comunicat al Fondului. Potrivit acestuia, nu exista nici macar o indicatie clara cu privire la momentul in care va fi numit un nou Consiliu de Supraveghere la Hidroelectrica, desi in cea mai recenta Scrisoare de Intentie1 semnata cu Fondul Monetar International, Guvernul a agreat ca acesta sa fie desemnat pana la mijlocul lunii septembrie 2012.

  • "Din pacate, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri nu a finalizat inca selectia membrilor independenti ai Consiliilor de Administrare / Supraveghere sau ai directorilor generali in niciuna dintre companiile din subordinea sa, unde acest proces ar trebui implementat conform OUG 109/2011, cu privire la guvernanta corporativa a companiilor de stat", se mai arata in comunicat.
  • "Fondul Proprietatea este deosebit de ingrijorat de intarzierile repetate in implementarea prevederilor OUG 109/2011, la aproape un an dupa intrarea acesteia in vigoare. Asemenea intarzieri intr-un proces menit sa imbunatateasca eficienta companiilor de stat nu sunt, cu siguranta, benefice pentru performanta acestor societati si cerem Guvernului sa rezolve cu promptitudine problema si sa accelereze procesul de desemnare a managerilor profesionisti", mai precizeaza Fondul.

Ministerul Economiei invoca la mijlocul lunii octombrie o Hotarare a CSAT drept motiv pentru decizia de amanare a numirii unui Consiliu de Supraveghere la Hidroelectrica. Hotararea CSAT se refera la necesitatea analizarii "operatiunilor de preluare a controlului asupra unor intreprinderi sau active...".Anterior, Fondul Proprietatea a transmis o scrisoare deschisa adresata ministrului economiei, Daniel Chitoiu, prin care isi "exprima public ingrijorarea si dezamagirea" fata de o cerere privind amanarea numirii unui consiliu de supraveghere la Hidroelectrica. Drept raspuns, Ministerul Economiei a transmis un comunicat de presa prin care arata ca "a luat act cu surprindere de scrisoarea deschisa transmisa in spatiul public de catre reprezentantii Franklin Templeton Investment Management Ltd".