Energia regenerabila este unul din domeniile care promit investitii sigure pe viitor. In ultimii doi ani numarul investitorilor, atat romani cat si straini, a crescut, Romania devenind o tara cu centrale instalate care genereaza energie verde cu o capacitate de 1.541 MW. Dezvoltarea acestui domeniu este creditata de programele de finantare ale Comisiei Europene, cu privire la stimularea energiei regenerabile in viitor, iar un plus pentru Romania este oferit de catre REECO, care revine anul acesta cu RENEXPOᅡ SOUTH-EAST EUROPE, cel mai mare si important targ pe energie regenerabila si eficienta energetica, la Sala Palatului din Bucuresti, intre 21-23 Noiembrie 2012.

REECOFoto: webPR.ro

RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE creeaza de 5 ani punctul de intalnire Nr.1 din domeniul fotovoltaic si eolian, oferind companiilor din sectorul PV si eolian o platforma unica in Romania. Experti si persoane decisive se vor intalni in cadrul conferintelor, workshop-urilor si forum-urilor pentru a discuta inovatii promitatoare, trend-uri viitoare, ultimele tehnologii si pentru a impartasi si solutii tehnice.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare - BERD a finantat anul trecut peste 80 de investitii pentru modernizarea sau inlocuirea liniilor tehnologice mari conusumatoare de energie si pentru achizitionarea de instalatii solare ori producere de biogaz. Companiile care investesc in cresterea eficientei energetice sau in energiile regenerabile, isi recupereaza investitiile primind banii inapoi de la banca, a finalizarea proiectelor.

BERD a lansat cu sprijinul Uniunii Europene doua programme in cadrul Initiativei pentru Energie Sustenabila, unul din acestea fiind deja finalizat in 2011. Datorita succesului primului program, BERD l-a pregatit si pe cel de-al doilea, intitulat Facilitatea de Finantare a Energiei Durabile, care se va desfasura in perioada 2012-2014, cu un volum disponibil de 60 de milioane de euro.

Romania atrage tot mai multi investitori in energiile regenerabile, iar unul din motivele care favorizeaza aceste investitii este reprezentat de restul pietelor europene, care sunt considerate "saturate". Numeroase companii straine din domeniul energiilor regenerabile si-au deschis filiale si in Romania, iar astfel contribuie la implementarea de proiecte in domeniu si la creearea de noi locuri de munca. Toate acestea duc pas cu pas la dezvoltarea si stabilizarea economiei tarii.

Criza economica a fost resimtita in mai toate domeniile, insa cei peste 130 de expozanti din 14 tari de pe 2 continente prezenti la RENEXPO SOUTH- EAST EUROPE, dovedesc interesul tot mai mare pentru investitiile in energie regenerabila in tara noastra. Acestia isi vor prezenta produsele si serviciile, pe o suprafata de 2500m patrati, pe parcursul celor 3 zile de eveniment, intre 21-23 noiembrie 2012, la Sala Palatului.

In paralel cu targul vor avea loc 8 conferinte nationale si internationale, workshopuri si forumuri pe tematici din domenii ca: energie eoliana, energie solara, bioenergie, hidroenergie, eficienta energetica si cogenerare.

Targul impreuna cu cele 8 conferinte si evenimentele conexe ofera persoanelor cheie, specialistilor din domeniu si un numai, oportunitatea de a se reuni an de an pentru a incheia noi parteneriate si pentru a schimba opinii si experiente.

Mai multe informatii despre cel mai mare eveniment din domeniul energiei regenerabile in Romania si Europa de Sud-Est, RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE si conferintele insotitoare puteti gasi pe www.renexpo-bucharest.ro.

Despre Grupul REECO

Organizatorul, REECO RO Expozitii, face parte din Grupul REECO cu firma mama in Germania si filiale in Salzburg, Austria, Budapesta, Ungaria, Varsovia, Polonia si Arad, Romania. Din 1997, aproximativ 50,000 de experti din 70 tari participa la targurile si conferintele organizate de REECO. Gasiti mai multe detalii pe www.energy-server.com.

Sursa: www.esimplu.ro, www.incomemagazine.ro