Camera de Comert Italiana pentru Romania va organiza marti, 20 noiembrie 2012, conferinta "Ghid practic privind energiile regenerabile din Romania: noutati legislative, analiza fazelor de autorizare, a cerintelor privind eligibilitatea bancara si a perspectivelor viitoare". La conferinta vor participa reprezentanti ai Guvernului, ai Parlamentului Romaniei, ai Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), ai societatii de transport al energiei electrice (Transelectrica) si ai operatorului bursei de energie si Certificate Verzi (OPCOM).

Evenimentul este realizat in parteneriat cu importante institutii italiene din sectorul energiei si alaturi de exponenti ai istitutiilor din Romania care gestioneaza aspectele legislative si aplicarea acestora.

Expertii diferitelor cabinete de avocatura vor discuta, de asemenea, despre schema de sprijin si aspectele critice ale sistemului, aspectele fiscale si financiare legate de investitiile in proiecte privind energiile regenerabile, dar si chestiuni referitoare la drepturi de proprietate si de folosire a terenurilor.

Vor fi abordate si aspecte exclusiv practice cu privire la modalitatile optime pentru dezvoltarea proiectelor, atat din perspectiva autorizatiilor cat si din cea a construirii si a gestionarii instalatiilor.