Vanzarea energiei produse de Hidroelectrica pe bursa administrata de OPCOM, dupa denuntarea contractelor bilaterale cu traderii de energie, a adus venituri suplimentare de 33 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei. In perioada iulie-20 noiembrie 2012, Hidroelectrica a tranzactionat pe piata concurentiala 36 de pachete de energie, totalizand 1.501.745 MWh, cu un pret mediu de 229 lei/MWh, valoarea contractelor incheiate fiind de 343.895.780 lei.

Veniturile realizate din aceste tranzactii sunt cu 148,6 milioane lei (cca. 33 milioane euro) mai mari decat cele pe care societatea le-ar fi obtinut, anterior intrarii in insolventa, din vanzarea aceleeasi cantitati de energie traderilor cu un pret mediu de 130 lei/MWh, se arata in comunicat.

"Am obtinut, in medie, cu 100 lei/MWh mai mult decat in contractele bilaterale cu baietii destepti. Am vandut 1,5 milioane MWh reprezentand cea mai mare cantitate tranzactionata vreodata pe bursa de energie, adica 8,5% din productia Hidroelectrica intr-un an mediu hidrologic. Veniturile suplimentare rezultate din vanzarea, in mod transparent si concurential, de energie pe OPCOM ajuta societatea sa compenseze scaderea veniturilor si, implicit, a pierderii provocate de seceta prelungita, care a afectat grav productia de energie a societatii" a declarat Remus Borza, reprezentantul EURO INSOL, administrator judiciar al Hidroelectrica.