Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, la Targu-Jiu, ca in viitorul Guvern va fi creat Ministerul Energiei, insa nu a mentionat numele persoanei care ar putea sa ocupe acest portofoliu, transmite Agerpres.

"Voiam sa va anunt ca o exclusivitate faptul ca in viitorul Guvern va exista un Minister al Energiei, care se va ocupa doar de energie. Deci voi discuta cu ministrul Energiei, cu reprezentantii in comisiile de specialitate in Parlament, in asa fel incat productia de energie termo sa nu fie folosita doar la nevoie, cand e nevoie facem multa energie, cand nu mai e, cu eoliene sau cu hidro.

"Exista o strategie de integrare a productiei si Compania Energetica Oltenia va ramane in urmatorii 25-30 de ani un pilon fundamental pentru asta. Vorbesc in primul si in primul rand de conceptia guvernamentala si optiunea mea pe care am discutat-o si cu domnul Antonescu este de a avea un ministru si un minister care sa se ocupe doar de energie. De altfel, in cadrul Comisiei Europene este un comisar care are acest portofoliu, energia, si ministrul va avea si raportul direct cu comisarul pe energie. Nu vorbesc de persoane pana nu am in mana mandatul de a forma Guvernul", a declarat premierul.