"Tribunalul Bucuresti a pronuntat solutiile in primele 9 contestatii impotriva tabelului preliminar al creantelor Hidroelectrica, care au avut termen de judecata in 14 noiembrie 2012. La toate contestatiile formulate, Euro Insol a avut castig de cauza, fiind respinse de instanta ca neintemeiate", anunta in urma cu cateva zile, administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza. Insa, la o simpla cautare pe site-ul Tribunalului Bucuresti se poate constata ca intr-unul din cazuri, Euro Insol nu a avut chiar castig de cauza. Tribunalul a admis pentru Inspectoratul de Jandarmi Arges inscrierea sumei de 109,9 mii lei in tabelul definitiv al creantelor Hidroelectrica.

"Admite contestatia, in parte. Dispune inscrierea creantei creditoarei in cuantum de 109.945,84 lei in tabelul definitiv al creantelor debitoarei SC HIDROELECTRICA SA. Fara cheltuieli de judecata. Cu recurs . Pronuntata in sedinta publica, azi, 28.11.2012", se arata in decizia Tribunalului Bucuresti. Vezi documentul atasat.

Practic, tribunalul a admis jumatate din suma ceruta de Inspectoratul de Jandarmi Arges. Potrivit tabelului preliminar al creantelor, Inspectoratul de Jandarmi Arges ceruse 218,9 mii lei, insa cererea a fost respinsa pe motiv ca declaratia de creante este formulata tardiv. Vezi atasat Tabelul preliminar al creantelor Hidroelectrica.

  • UPDATE Contactat de HotNews, Remus Borza a afirmat ca nu va mai face recurs in acest caz deoarece chiar EuroInsol ar fi cerut in instanta admiterea a jumatate din creanta. Aceasta pentru ca s-a constatat ca cererea Inspectoratul de Jandarmi Arges ar fi fost facuta la termen, iar jumatate de creanta ar fi fost deja platita.

Intr-un interviu acordat HotNews, ministrul economiei, Daniel Chitoiu, a declarat ca iesirea Hidroelectrica din insolventa depinde de termenele din instantele de judecata, fiind pe rol mai multe contestatii ale creditorilor. "Termenele avansate pentru ianuarie, februarie, martie, au fost readuse in luna noimebrie si decemebrie si din cate am inteles mai sunt cateva actiuni care sunt la nivelul lunii ianuarie. Noi dorim, la cererea administratorului judiciar, judecatorul sindic sa le aduca in noiembrie sau decembrie", a spus ministrul. Potrivit acestuia, "Au fost peste 400 de contestatii la tabelul creantelor, iar unii creditori au fost nemultumiti de valoarea creantelor cu care au fost inscrisi in tabelul creantelor". Abia dupa ce vor fi rezolvate aceste proceduri juridice de solutionare a contestatiilor, va fi aprobat programul de reorganizare si iesire din insolventa.