Tribunalul Bucuresti a respins pe 17 decembrie 2012 contestatia formulata de Nuclearelectrica impotriva deciziei Euro Insol, administratorului judiciar al Hidroelectrica, de respingere a sumei de 41 milioane lei solicitata cu titlu de penalitati de intarziere, informeaza Hidroelectrica. Prin declaratia initiala de creanta, Nuclearelectrica a solicitat inscrierea la masa credala cu suma de 28.773.064,96 lei, reprezentand datorii scadente, care au fost acceptate de catre EURO INSOL, si cu penalitati de intarziere de 41.163.420,50 lei, care au fost respinse ca nedatorate de catre administratorul judiciar.

Tot in data de 12 decembrie Tribunalul a solutionat alte 2 contestatii ale creditorilor Hidroelectrica impotriva Tabelului preliminar pe care, de asemenea, le-a respins. Astfel, Tribunalul a respins, contestatia formulata de creditorul Sind Tour Operator SRL, care avea ca obiect inscrierea in Tabelul preliminar cu suma de 17.374 lei. Contestatia formulata in comun de mai multe persoane fizice, care solicitau despagubiri pentru exproprierile din judetul Hunedoara a fost deasemenea respinsa.

Euro Insol a acceptat in tabelul preliminar creante de 3,5 miliarde lei, a respins creante de 1,1 miliarde lei si a admis sub conditia prezentarii unor documente contabile justificative creante de 800 milioane lei. Acest fapt a generat 74 de contestatii din partea creditorilor nemultumiti de decizia administratorului judiciar. Pana in prezent Tribunalul Bucuresti a judecat 15 contestatii, din care 13 au fost respinse si doua au fost admise la solicitarea administratorului judiciar, intrucat ulterior intocmirii tabelului preliminar si pana la momentul judecarii contestatiilor cei doi creditori au prezentat documente din care rezulta existenta si intinderea creantei. Valoarea contestatiilor respinse totalizeaza 45 milioane lei, iar a celor admise 111.846 lei.