Constantin Nita, propus pentru functia de ministru delegat al energiei, considera ca OUG 109/2011 privind implementarea managementului profesionist la companiile de stat este conceputa gresit. "Dupa parerea mea, managementul profesionist, asa cum este conceput, este gresit din cauza costurilor prea mari. Este o risipa de bani", a declarat Nita in cadrul audierilor din comisii de la Parlament. Intrebat daca este impotriva managementului profesionist, Nita a raspuns ca "sa se inteleaga clar, nu sunt impotriva".

  • Nota. Constantin Nita a primit aviz pozitiv cu 57 voturi pentru si 11 impotriva

Nita a afirmat ca problema este legata de banii care ar trebui cheltuiti cu managerii profesionist. "Trebuie cumva rearanjata aceasta situatie. Societatile trebuie sa iasa pe profit", a spus Nita.

Constantin Nita a spus ca trebuie modificata si legea privind promovarea energiei regenerabile. Nita considera ca producatorii primesc prea multe certificate verzi, fapt care duce la o crestere prea mare a facturii la energie. Producatorii de energie regenerabila primesc un sprijin sub forma de certificate verzi in functie de tehnologia folosita.

In ceea ce priveste privatizarea companiilor, Nita a precizat ca listarea Transgaz trebuie reluata in martie.