Guvernul introduce o taxa speciala pe resurse minerale

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Luni, 21 ianuarie 2013, 14:47 Economie | Energie

 documente
Guvernul a intocmit un proiect de ordonanta de urgenta privind introducerea unei taxe speciale pentru explotarea resurselor minerale, altele decat gazele naturale. Potrivit proiectului care intra in vigoare la 1 februarie 2013, companiile care au activitati de exploatare si extractie a resurselor minerale, altele decat gazele naturale, sunt obligati la plata unei taxe speciale de 0,5% din venituri.

Domeniile in care se aplica noua taxa sunt: exploatarea forestiera, extractia carbunelui superior, extractia carbunelui inferior, extractia petrolului brut , extractia minereurilor feroase, extractia minereurilor de uraniu si toriu, extractia altor minereuri metalifere neferoase si alte activitati extractive.

Taxa speciala este de 0.5% aplicata la veniturile care sunt luate in considerare la stabilirea cifrei de afaceri potrivit reglementarilor contabile conforme cu directivele europene. Taxa speciala reprezinta  cheltuiala deductibila la stabilirea profitului impozabil.

Operatorii economici calculeaza, declara si platesc lunar taxa speciala asupra veniturilor obtinute, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se calculeaza aceasta taxa.

Taxa speciala se datoreaza pana la data de 31 decembrie 2014, iar banii obtinuti vor reprrezenta venit al bugetului de stat.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


2158 vizualizari

 • +2 (4 voturi)    
  taxa robin hood (Luni, 21 ianuarie 2013, 16:32)

  demaGOGU [utilizator]

  pe resurse minerale si distributii (nu importa care, toate: apa, gaz, energie, canal, etc) toate aflate in mana capitalului "strain" (EON, GdF, Ruhr eNERGIE, EDF, CEZ, etc)

  o singura problema: taxa robin hood va fi transferata integral (poate chiar 150%) in tariful distributiilor deci va fi platita tot de rumanul verde!

  cu alte cuvinte, robin hood ponta ia de la saraci ca sa dea la saraci!
 • +5 (7 voturi)    
  0.5% (Luni, 21 ianuarie 2013, 16:47)

  Prea_Tarziu [utilizator]

  I-a rupt! 0.5%, deductibila, acu' sa vad cine mai vrea aur de .la noi in conditiile astea! De mentionat ca in SUA redeventa pentru resurse este 50% iar impozitul pe profit aia au grija sa fie platit. Ca sa intelegeti jaful care se petrece la noi sub privirea politicienilor "nostri" .
 • +1 (1 vot)    
  JALNIC (Luni, 21 ianuarie 2013, 19:48)

  dincannes [utilizator]

  Aceastà taxà se adaugà celei din contract, dar ambele sunt derizorii.
  Mai bine pàstràm totul pentru nepoti, decit sà le vindem pe nimic.
 • 0 (0 voturi)    
  0.5% deductibila bataie de joc (Luni, 21 ianuarie 2013, 21:30)

  alex1234 [utilizator]

  daca OMV de exemplu un profit de 1 miliarde Eu asta poate insemna vreo 5 mil eu VENITURI (daca nu si mai putin ca petrolul iese singur din pamant si curge odata ce ai sondele si tevile de transport)


  0.005 * 5,000,000,000 EU = 5 * 5,000,000 EU DECI O AMARATA DE SUMA DE 25mil EU

  Dar nu e tot din asta se scade 16% adica vreo 3.5 mil

  Statul da TOT PETROLUL PE GRATIS OMV-ului (4% redeventa) care face un profdit de1000 milioane EU din care cica II VA LUA 25 Milioane

  PRAF IN OCHII PROSTILOR


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă