Premierul Victor Ponta a declarat vineri, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca va negocia cu investitorii din sectorul energiei regenerabile o aducere a numarului de certificate verzi la media europeana, in conditiile in care Romania "are acum cele mai bune conditii din Europa, si efectele asupra pietei energiei si asupra bugetului si a costurilor sint foarte mari, anul acesta vreo 500 de milioane de euro".

Intrebat daca este de acrod cu pozitia ministrului Energiei, Constantin Nita, care vrea scaderea numarului de certificate verzi pentru investitorii din domeniu, Ponta a declarat: "Nu pot sa spun da sau nu... Vreau sa aducem conditiile din Romania la nivelul altor tari europene, fara a descuraja in nici un fel investitiile, dar facindu-le probabil profitabile pe termen mai lung, nu asa in doi-trei ani".

"Vom discuta si vom negocia cu cei din domeniu pentru viitor ca numarul de certificate verzi sa fie la media europeana. In acest moment avem cele mai bune conditii si sintem o tara un pic cam saraca ca sa ne permitem lucrul asta", a mai spus Ponta.