Mihail Stanculescu, actualul director al directiei dezvoltare, va avea si atributii de director general interimar in cadrul Hidroelectrica. Aceasta decizie a fost luata in urma eliberarii acestei functii de catre Stefan Gheorghe care a fost numit saptamana trecuta director general la Transelectrica. Mihail Stanculescu va avea atributii de director general pe o perioada determinata, pana la numirea unui manager in conditiile prevazute de OUG 109/2011 privind guvernanta corporatista. Adica, pana va fi numit un manager privat.

Contactat de HotNews, administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a spus ca in doua luni va avea loc concursul pentru ocuparea a 57 de posturi de directori.

Stanculescu a fost numit, recent, director al directiei dezvoltare, functie pe care a mai detinut-o si in perioada 2007-2008.

  • UPDATE "Prin decizia nr. 989 din 18.02.2013, a administratorului judiciar EURO INSOL, atributiile directorului general al Hidroelectrica au fost delegate catre Mihail Viorelian Stanculescu, directorul Directiei Dezvoltare si Retehnologizare, care va exercita functia pana la numirea unui manager, in conditiile OUG 109/2011", se arata intr-un comunicat al Hidroelectrica.

Potrivit acestuia, Mihail Stanculescu lucreaza din anul 2005 in cadrul Hidroelectrica, ocupand functiile de director al secretariatului general (2005-2007), director dezvoltare, retehnologizare (2007-2008) si consilier al directorului general pe probleme de investitii (2008-2013), iar din 16.01.2013 a fost promovat director al Directiei Dezvoltare Retehnologizare.

Printr-o decizie din 16.01.2013 a administratorului judiciar al Hidroelectrica s-au desfiintat 22 de posturi de director, in executivul si sucursalele societatii, iar restul de 57 de directori din noua organigrama a companiei au fost numiti cu delegatie, pentru o perioada de 90 de zile, pana la ocuparea posturilor prin concurs, se mai arata in comunicatul Hidroelectrica.

"In procesul de stabilire a criteriior de selectie, de elaborare a procedurilor si de organizare a concursurilor pentru posturile de conducere ale Hidroelectrica, alaturi de administratorul judiciar EURO INSOL, sunt implicate 3 firme de head-hunting: Egon Zehnder International, Adecco si Pedersen&Partners", mai precizeaza Hidroelectrica.

Consiliul de Supraveghere de la Transelectrica a decis, saptamana trecuta, revocarea lui Andrei Gabriel Benghea-Malaies din functia de director general interimar al companiei, in locul sau fiind numit Stefan Gheorghe, directorul general interimar al Hidroelectrica, la acel moment.