Grupul spaniol Repsol ar putea semna, pana la sfarsitul acestei saptamani, un acord de parteneriat cu o mare companie petroliera romaneasca, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale, fara a preciza numele companiei romanesti. Potrivit acestora, parteneriatul cu gigantul petrolier Repsol vizeaza desfasurarea unor operatiuni petroliere pe teritoriul Romaniei.

Repsol este o companie integrata de petrol si gaze cu operatiuni in 28 de state, in principal in Spania, Argentina si Portugalia.

In 2011, Repsol a inregistrat un profit operational de circa 7,7 miliarde de euro. Prin acest parteneriat, Repsol se alatura altor giganti petrolieri, precum Chevron, ExxonMobil sau Hunt Oil, care investesc in Romania.

Repsol are activitati si in Bulgaria, unde impreuna cu OMV si Total, efectueaza prospectiuni la un bloc din apele teritoriale ale tarii vecine.

UPDATE Contactati de HotNews, reprezentantii OMV Petrom au afirmat ca nu comenteaza "asupra zvonurilor". Au precizat, insa, ca OMV Petrom continua sa identifice, in continuare, parteneriate cu jucatori reputati.

"Până în acest moment, am încheiat un parteneriat de explorare onshore cu Hunt Oil si exploram impreuna cu ExxonMobil in Marea Neagra . În conformitate cu direcţiile noastre strategice, vom continua să identificăm parteneriate cu jucători reputaţi. Nu comentăm asupra zvonurilor, dar vom oferi informaţii cu promptitudine în momentul în care acestea vor exista", precizeaza OMV Petrom.

La randul lor, si reprezentantii Repsol au refuzat sa comenteze, fiind contactati de jurnalistii de la Bloomberg.