Premierul a numit membrii Consiliului Consultativ al ANRE. Vezi cine vor fi sfatuitorii de la Autoritatea de reglementare in domeniul energiei

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Marţi, 26 februarie 2013, 19:52 Economie | Energie


Premierul Victor Ponta a emis o decizie privind componenta Consiliului consultativ al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).  Potrivit acestei decizii, Consiliul Consultativ al ANRE va avea 13 membri. Printre acestia se afla Razvan Nicolescu, director in cadrul OMV Petrom si  vicepresedinte CA al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Energie (ACER), Alexandru Sandulescu, director in cadrul  Ministerului Economiei si Ion Lungu, fost presedinte ANRE si actual director in cadrul companiei CEZ. Decizia premierului a fost publicata in Monitorul  Oficial de luni, 25 februarie.

Componenta Consiliului Consultativ al ANRE

 • 1. Alexandru Sandulescu: reprezinta Ministerul Economiei
 • 2. Corneliu Condrea: reprezinta Ministerul Economiei
 • 3. Silvia Vlasceanu: reprezinta Federatia Patronala a Asociatiilor Companiilor de Utilizati din Energie-ACUE
 • 4. Razvan Nicolescu: reprezinta Federatia Patronala Petrol si Gaze
 • 5. Petrica Pohrib: reprezinta Federatia Nationala a Sindicatelor din Electricitate-Univers
 • 6. Gheorghe Buesteanu: reprezinta Sindicatul Liber Romgaz Medias
 • 7. Tudor Pendiuc: reprezinta Asociatia Municipiilor din Romania
 • 8. Ion Lungu: reprezinta Asociatia Furnizorilor de Energie Electrica din Romania -AFEER
 • 9. Ioan Ignat: reprezinta Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei-CNR-CME
 • 10. Ion Dobroiu: reprezinta Asociatia Nationala a Consumatorilor de Energie din Romania
 • 11. Costel Stanciu: reprezinta Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania
 • 12. Elena Georgeta Gavriloiu: reprezinta Consiliul Concurentei
 • 13. Bogdan Marcel Pandelică: reprezinta Autoritatea Naţională pentru Protectia Consumatorilor

Decizia premierului a fost luata in baza nominalizarior facute de presedintele ANRE, Niculae Havrilet. Teoretic, dupa adoptarea in 2012 a unei noi legi  privind functionarea ANRE,  rolul acestui consiliu a fost intarit in ceea ce priveste cresterea transparentei decizionale. Consiliul Consultativ este un  organism care reprezintă companiile, consumatorii, autorităţile centrale si locale, dar si sindicatele. "Comitetul de reglementare al ANRE este asistat de un consiliu consultativ format din 13 membri, numiti prin decizie a primului-ministru", se arata in textul Legii 160/2012 privind functionarea ANRE. Functia de membru al consiliului nu este platita.

Potrivit unui raport privind activitatea ANRE realizat de Expert Forum, noua lege prevede consolidarea Consiliului Consultativ, care are acum din nou o  reprezentare largă a tuturor părţilor interesate importante. De asemenea, prevede convocarea lunara a consiliului pentru discuţii privind reglementările în  domeniul energetic, o practică care a fost abandonată în 2009-2010, atunci când Consiliul Consultativ s-a întâlnit doar de câteva ori. "Ar fi însă esential  ca procesele-verbale ale şedinţelor comitetului de reglementare şi Consiliului consultativ să fie puse la dispoziţia publicului pe site-ul ANRE, astfel încât  conţinutul deciziilor să fie cunoscut de cei din afara sistemului, care pot examina în ce măsură deciziile şi discuţiile sunt luate în considerare în  elaborarea propriu-zisă a reglementărilor", se mai arata in raport.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2092 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by