Rompetrol Rafinare si Rompetrol Petrochemicals isi vor intrerupe activitatea de productie in perioada 1 martie - 8 aprilie pentru realizarea unor lucrari tehnologice programate, potrivit unui comunicat al Rompetrol. Valoarea totala a acestora se va ridica la peste 55 milioane USD, repornirea etapizata a instalatiilor tehnologice de pe platforma industriala Petromidia urmand sa inceapa cu 8 aprilie.

Lucrările vor fi coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului, şi constau în revizia şi modernizarea echipamentelor.

Peste 1.800 de persoane cu diferite specializări (mecanică, electrică, automatizări, construcţii civile, tratamente anticorozive etc) vor realiza aceste lucrări, în cursul cărora vor fi reautorizate 1211 conducte, 371 echipamente şi 545 supape de siguranţă de pe platforma Petromidia.

Cele doua companii ale Grupului vor asigura în această perioadă livrările de produse către clienţi din stocuri.

Grupul a finalizat în 2012 un program de creştere a capacităţii de prelucrare a rafinăriei Petromidia, de la 3,8 milioane tone la 5 milioane tone de materie primă, efortul investiţional ridicându-se la aproximativ 380 milioane USD.

Grupul Rompetrol a dezvoltat şi alte proiecte: construcţia terminalului din largul Mării Negre pentru aprovizionarea cu ţiţei, triplarea capacităţii de tranzit a produselor petroliere prin Dana 9 a portului Midia, reabilitarea parcului de rezervoare ţiţei şi produse finite, construcţia terminalului de import-export gaz petrolier lichefiat.

Cantitatea totală de materie primă procesată de Rompetrol Rafinare în 2012 a fost de 4,05 milioane tone, în creştere cu 4% faţă de nivelul atins în 2011.