Premierul Ponta, despre scumpirea energiei electrice: Sunt foarte receptiv la ce se intampla in Bulgaria si alte state vecine. Vreau sa luam toata masurile de atenuare a acestor cresteri
"Există o parte semnificativă de familii care sunt mai grav afectate de aceste creşteri. Vreau să luăm toate măsurile de compensare şi de atenuare a acestor creşteri, fie prin tarife sociale sau printr-un tip de sprijin pe care avem voie să-l dăm familiilor cu venituri mici", a mai spus Ponta.
Acesta a mai afirmat ca este atent la ce se intampla in statele vecine. "Sunt foarte receptiv la ce se intampla in Bulgaria so alte tari vecine", a afirmat Ponta. Reamintim ca Executivul bulgar a demisionat, sub presiunea protestelor de strada declansate in urma cresterii preturilor la energia electrica.
La energia electrica, eliminarea preturilor reglementatela energia electrica a inceput in septembrie 2012, procentul de dereglementare fiind de 15% in cazul consumatorilor industriali. Impactul acestei prime etape de liberalizare a fost o crestere de 2-3% a preturilor pentru consumatorii industriali. La consumatorii casnici, liberalizarea incepe pe 1 iulie 2013, procentul de dereglementare fiind de 10%. Trebuie precizat ca o dereglementare de 10% nu inseamna automat si o crestere a pretului cu 10%. Furnizarea de energie electrica in conditiile reglementate se realizeaza pana la data de 31 decembrie 2013 pentru clientii noncasnici (industriali), respectiv pana la data de 31 decembrie 2017 pentru clientii casnici.

VIDEO Autostrada la care se lucrează de peste șase ani / „Ritmul de lucru este descurajant. Perspectiva să se circule în 2021, tot mai puțin probabilă”
Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/infografic-cei-mai-nefericiti-angajati-munca-multa-bani-ioc-179058.html
"De aceea le-am scumpit energia cu peste 40% de 3 ori in 10 luni ca sa sufere si mai mult"....
"si o s-o scumpes cu 200% pana in 2014 (conform acordului cu UE), ca sa sufere de tot..."
o fi vrut sa spuna "cresteri a acestor atenuari" sau virtzavercea?
cred ca a sosit timpul pentru dr. plg. ponta sa-si faca o verificare tehnica la iq...
ca va da ,ca va face,ca veti fi ....,iar acu va da ce-a gindit atunci -din trei pe cea mai lunga !!!!!!!!!!.
Voi cei care l-ati votat cu burta,acu sugeti burta,iar daca s-a lipit de spate asta-i starea voastra pentru viitorul stralucit gindit si pus in practica de politrucii de doi bani care-au guvernat tara in cei 23 de ani.
Cit timp nu se construiesc unitati noi care sa produca energie la costuri rezonabile,mici ,adica cele doua grupuri 3 si 4 de la Cernavoda,o alta hidrocentrala pe Dunare cu bulgarii astea ar reduce sau ar mentine preturile in limite rezonabile.
Energia eoliana este ff scumpa ea vine cu costuri mari de investitii cu amortizari mari in costuri.
Din ceea ce trebuiau sa faca cu banii pe ce-au vindut
puteau termina si Cernavoda si o noua hidrocentrala pe Dunare ,dar au papat banii,astia conduc tara care stiu sa pape banii.