Sindicatele de la Hidroserv au organizat joi o actiune de protest in fata sediului Hidroelectrica. Angajatii societatilor comerciale Hidroserv, afiliate Hidroelectrica, protesteaza fata de reducerea programului de mentenanta si fata de concedierile anuntate de administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza. Acesta a anuntat in 17 ianuarie ca aproximativ 500 de angajati vor fi disponibilizati pana la 30 iunie 2013, pentru a eficientiza activitatea companiei. Borza a mai spus ca Hidroelectrica are in plan fuziunea celor opt Hidroserv-uri intr-o singura entitate.

Nu este primul protest al angajatilor Hidroserv. In urma cu cateva zile, peste o suta de angajati ai Hidroserv Portile de Fier au protestat la Drobeta Turnu Severin, nemultumiti ca le-au fost taiate drepturi salariale si ca nu mai au lucrari care sa le confere siguranta locului de munca.

De asemenea, pe 24 ianuarie, sindicalistii de la Hidroserv au pichetat sediul companiei, in semn de protest fata de disponibilizarile anuntate de conducerea companiei. Sindicalistii sunt nemultumiti de lipsa fondurilor pentru investitii, reducerea programului de mentenanta si reorganizarea Filialelor Hidroserv.