Vanzarea celor 162 de microhidrocentrale detinute de Hidroelectrica ar putea fi decisa in Adunarea Generala a Actionarilor de saptamana viitoare, a declarat pentru HotNews.ro Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica. Potrivit acestuia, in cazul in care AGA va lua o decizie favorabila, dupa 15 aprilie va demara vanzarea primelor loturi de microhidrocentrale. Iesirea companiei din insolventa la data de 26 iunie depinde si de vanzarea acestor bunuri. Remus Borza sustine ca una dintre conditiile iesirii din insolventa este sa obtina lichiditati de peste 150 de milioane de euro.

Remus Borza a mai spus ca exista investitori interesati de cumpararea acestor microhidrocentrale, chiar si in conditiile in care s-ar reduce schema de sprijin in sectorul regenerabilelor.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a mai afirmat ca o alta conditie pentru iesirea companiei din insolventa este rezolvarea celor 74 de contestatii din partea creditorilor. Pana acum, au fost judecate 64 de astfel de contestatii.

O alta conditie mai este aprobarea in Guvern a unui act normativ privind reducerea pretului apei uzinate. In acest sens, a fost elaborat deja un proiect de Hotarare de Guvern.

Borza a declarat in ianuarie pentru HotNews ca Hidroelectrica va organiza in perioada urmatoare licitatii internationale in vederea vanzarii celor 162 de microhidrocentrale pe care le detine.De asemenea, a mai afirmat ca pentru a deveni cat de cat rentabile si pentru a beneficia de schema de ajutor prin certificatele verzi ar fi necesare investitii in retehnologizare de circa 1,5 milioane euro /MW, bani de care Hidroelectrica nu dispune.