Microhidrocentralele detinute de Hidroelectrica ar putea fi scoase la vanzare dupa 15 aprilie
Remus Borza a mai spus ca exista investitori interesati de cumpararea acestor microhidrocentrale, chiar si in conditiile in care s-ar reduce schema de sprijin in sectorul regenerabilelor.
Administratorul judiciar al Hidroelectrica a mai afirmat ca o alta conditie pentru iesirea companiei din insolventa este rezolvarea celor 74 de contestatii din partea creditorilor. Pana acum, au fost judecate 64 de astfel de contestatii.
O alta conditie mai este aprobarea in Guvern a unui act normativ privind reducerea pretului apei uzinate. In acest sens, a fost elaborat deja un proiect de Hotarare de Guvern.
Borza a declarat in ianuarie pentru HotNews ca Hidroelectrica va organiza in perioada urmatoare licitatii internationale in vederea vanzarii celor 162 de microhidrocentrale pe care le detine. De asemenea, a mai afirmat ca pentru a deveni cat de cat rentabile si pentru a beneficia de schema de ajutor prin certificatele verzi ar fi necesare investitii in retehnologizare de circa 1,5 milioane euro /MW, bani de care Hidroelectrica nu dispune.

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Multe intreprindei private au cerut autorizatii pentru a face microhidrocentrale pe raurile noastre...
Deci afacerea este profitabila, chiar foarte profitabila...
Numai pentru guvernantii nostri, "nu se mai poate face nimic si trebuie vandute" .....Dar daca "Nu mai puteti face nimic, de ce v-ati cocotat acolo unde trebuie sa puteti faceti ceva?"
Teoria minciunii cu "statul prost manager" trebuie sa inceteze,,,,,
Daca "tu, ca guvern, Ponta&Co, fiind statul" , te declari "un prost mannager" ar trebui ca in secunda urmatoare "sa zbori de-acolo" ...caci "Ce sa caute un prost manager in fruntea Statului nostru?"
Jur ca pot face microhidrocentralele si Hidroelectrica profitabile. La fel CFR Marfa ....Posta etc...
Puneti-ma director un an la Hidroelectrica sau CFR Marfa, Posta sau la Toate la un loc si va promit ca daca nu le fac profitabile imi fac harakiri in P-ta Victorie....si lucrez gratis acel an, ca sa nu fie dubii ca as avea vreun interes.
Si ca mine mai sant altii mii in tara asta...caci nu despre mine e vorba aici....ci de a arata ca cei care conduc au alte interese decat acela de a lucra in interesul Statului Roman....
pai din ce vrei sa traiasca camarila asta venita la putere?
astia care ne conduc de la revolutie in coace sa pricep la ceva? Pai oamenii nu stiu decat sa demoleze si sa vanda pe nimic dupa care trec in opozitie si dai si critica pana ajung iar la putere
in Romania partidele politice sunt de fapt niste asociatii de interlopi care-si pun puterea si inteligenta in propriul lor interes si cauta inbogatirea prin orice mijloace, deci sunt un fel de mafii. nu poti spune ca-s mafii pentru ca in randul mafiotilor se guverneaza dupa o lege a onoarei, ori astia se vand unii pe altii sau sar repede dintr-o tabara in alta cand nu mai au acces la ciordeala!
De ce?!
Sunt prea multi prosti care voteaza in consecinta!
Au votat toti prostii si acum sunt cu coada sus "I/am tras/o lui Basescu", fara sa se uita sa si/au tras/o singuri!
Popor de masochisti!
Daca ar fi sa fie masochisti cu ei, n/as avea nimic impotriva, dar, rahatii astia, compromit pe cei de alta parere si mai rau, compromit viitorul copiilor lor!
Dar, asa le trebuie!
Din punctul meu de vedere, pot sa moara si maine; dar sa nu ma traga si pe mine dupa ei!
N/am eu insa o sansa ca asta!
Hidrocentralele nu au singurul scop profitul. Nici macar producerea energiei nu este singura lor "intrebuintare" sau menire. Mai este si regularizarea cursurilor apei. Evident ca este foarte importanta o sursa proprie de energie aproape verde, dar tocmai pentru ca nu este complet verde este bine sa nu fie orientata numai spre profit. Si aici ma refer la ecosistemele din zona hidrocentralelor etc.
Subscriu cu mare avant lui alex1234. Si eu as pune pariu ca si un neavenit poate face aceste companii profitabile daca ar avea puterea sa decupleze de la sistem toti nemernicii, toate capusele, sa recupereze prejudiciile si sa renegocieze contractele.
Idem CFR Marfa. Pai intr-o tara fara autostrazi, o tara destul de numeroasa si suficient de mare, CFR Marfa este neprofitabila? Bine ca la un moment dat vroiau ungurii s-o cumpere...halal guvernare, de 23 de ani aceeasi netrebnici, unii mai hoti ca altii.
aceste hidrocentrale se vand!
Dupa parerea mea, statul trebuie sa gestioneze aceste lucrari, doar si pentru asta platim impozite. Daca guvernul actual nu este in stare sa mentina in functionare sistemul, sa se duca naibii si sa lase pe altii...
Si sa ne mai scuteasca de capuse gen Remus Borza si companiile care paraziteaza societatile de stat aflate in insolventa, si la care planul de reorganizare inseamna sa vanda ce se poate...
Ajungem sigur...s-a si semnat:
Conform acordului cu UE si FMI pretul la Gaze si Curent se va Tripla.....
Scumpirile au si inceput deja sa se faca in trepte....
Cum de nu stii ?
nenea asta Borza se contrazice in tot ceea ce spune si este pus pe fapte mari...
sa va explic
vanzarea acestor bunuri se poate face dupa confirmarea unui Plan de Reorganizare aprobat de Adunarea Creditorilor si confirmat de Judecatorul Sindic. Tot Borza spune ca mai sunt contestatii in dosar , deci nu se pune problema existentei unui Tabel Definitiv al Creditorilor. Fara acest Tabel nu se poate depune Planul de Reorganizare.
Deci... Borza mizeaza sa vanda aceste bunuri in baza unei Adunari a Creditorilor care l-a confirmat ca si Administrator Judiciar si care i-a stabilit si remuneratia. interesant ar fi de stiut comisionul pe care il incaseaza din aceasta vanzare de bunuri. Acea Adunare a Creditorilor a fost tinuta in baza unui tabel preliminar al creantelor depus de Borza in tribunal , unii din creditori judecandu-se si acum cu Hidroelectrica pe cuantumul sau existenta creantelor. Teoretic acea adunare a care l-a desemnat judiciar nu era formata din creditorii care vor ramane in tabel dupa judecarea contestatiilor.
si inca ceva... a se vedea haiduciile lui Borza facute la o firma din Ploiesti , a fost obligat sa restituie o suma mare de bani , parca vreo 500.000 euro.
deci chiar daca ai tupeu si cunosti pe cine trebuie pana la urma ti se poate intampla ceva , din pacate prea tarziu!!!
Remus Borza, un personaj interesant, plin de culoare in peisajul actual. Avid dupa avantaje materiale personale indiferent de pretul platit de ceilalti, ignora efectele economice si sociale pe care unele din masurile sale le produc.
Pe de alta parte, indiferenta cu care calca pe cadavre- disponibilizarile efectuate si cele anuntate produc efecte grave in climatul socio-economic actual, contribuind la cresterea dramelor personale- pentru maximizarea profitului personal il descalifica ca om, fapt surprinzator stiind ca reprezinta ca mare orator Marea Loja Masonica, principiile de justete ale unor societati ce se vor calauze ale neamurilor. Ca o paranteza, ne intrebam pe drept cuvant in ce masura masoneria in discutie nu este un cult satanic mascat sub fatada unor personalitati de imagine buna, devreme ce omul care-o reprezinta isi uraste semenii, manifestand un comportament opus doctrinei crestine. Pentru ca pomul se cunoaste dupa rodul lui.
Remus Borza isi maximizeaza profitul prin obtinerea fortata a bilantului financiar pozitiv al societatii intr-o cursa contracronometru, urmarind astfel incasarea unei prime de succes cat mai mare, stiut fiind ca aceasta este invers proportionala cu perioada cat societatea administrata este in insolventa. Astfel, pentru iesirea din insolventa a Hidroelectricii in aprilie incaseaza o prima de succes de 2.8 milioane euro, pentru iunie incaseaza prima de 1.8 milioane euro si pentru ianuarie 2014 incaseaza doar 1 milion euro.
Bilantul pozitiv (profitabilitatea) il obtine prin doua metode: cresterea incasarilor si reducerea cheltuielilor. In mod evident, profitabilitatea societatii consecutiva vanzarii obiectivelor sale- microhidrocentrale, in cazul de fata- ca metoda de crestere a incasarilor este artificiala si fara continuitate- nu poti vinde decat o data !- motiv pentru care aceasta metoda falsa si rezultatele ei n-ar trebui admise in derularea procedurii de insolventa. Pentru ca scopul este asigurarea continuitatii profitabilitatii societatii administrate, nu doar salvarea temporara de la dezastrul financiar. Fac aici analogia vanzarii microhidrocentralelor cu situatia saracului care vinde pe rand tot ce are in casa sperand sau refuzand sa amane un deznodamant inevitabil, evacuarea si moartea prin infometare. Din pacate acesta este modelul aplicat de super managerul Borza in incoerenta si frica aplicarii masurilor corecte de relansare economica.
Din pacate, guvernul Ponta, incapabil de implementarea masurilor de relansare economica, adopta politica saracului, vanzand si infometand pe cei din casa (iminenta vanzare Hidroelectrica, ca obiective si active; vanzarea CFR Marfa; Oltchim; etc). Altfel nu s-ar explica toleranta cu care un personaj cel putin dubios este lasat sa distruga o societate economica si destinele unor angajati de-ai sai.