Cei aproximativ 580 de angajati de la Hidroserv "Portile de Fier" din judetul Mehedinti se pregatesc de miscari de strada, ca urmare "a deciziei administratorului judiciar Remus Borza de a intrerupe contractele de mentenanta si de disponibilizare a acestora", a declarat duminica seara, pentru Agerpres, liderul de sindicat Cristinel Popescu.

Potrivit acestuia, luni sindicalistii vor solicita Primariei Drobeta Turnu Severin aprobarea pentru desfasurarea in perioada 14-15 martie a unei actiuni de pichetare a Prefecturii judetului Mehedinti in semn de protest "pentru hotararile unilaterale luate de dl. Borza, fara consultarea sindicatelor si pentru a trage un semnal de alarma ca masurile ce le promoveaza sunt aberante".

"In primul rand noi am atras atentia factorilor responsabili ca suspendarea sau reducerea programelor de reparatii la Hidrocentralele Portile de Fier I si II pot pune in pericol buna functionarea a echipamentelor si instalatiilor. Din pacate dl. Borza trateaza cu indiferenta situatia semnalata", a precizat Popescu.

In context, el a aratat ca a descoperit "intentia administratorului judiciar al Hidroelectrica si al celor opt Hidroserv-uri din tara, acesta dorind sa scoata la licitatie lucrarile din sistemul hidroenergetic si sa disponibilizeze astfel 50% din totalul salariatilor de la cele doua entitati economice".

"La randul nostru am propus un program de reorganizare pe trei ani a acestora.Ne ingrijoreaza problemele sociale care ar putea fi generate de proiectele domnului Borza in care, din pacate, nu se regasesc niciuna din propunerile noastre", a afirmat Popescu.

Seful sindicalistilor de la Hidroserv "Portile de Fier" a mai fost de parere ca "nici un disponibilizat nu poate accepta acordarea doar intre 7 si 12 salarii compensatorii, cand contractul colectiv de munca prevede 48".

"Speram ca dl. Remus Borza va respecta obligatiile contractului de executie a lucrarilor de mentenanta care expira la 31 decembrie 2014 si nu ne va pune, in perioada care urmeaza, in imprejurarea de a veni la serviciu si a sta cu mainile in san", a concluzionat Popescu.