Realizarea unei strategii energetice a Romaniei pe urmatorii 10-15 ani este mai mult decat necesara in momentul de fata. Iata ce declara pentru RFI vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, Mihai Tanasescu. El spune ca exploatarea gazelor de sist reprezinta "un atu puternic pentru independenta energetica a Romaniei".

Mihai Tanasescu militeaza pentru exploatarea gazelor de sist, dar in conditii de siguranta: "Probabil ca analizele facute de ei (ecologisti-n.r.) arata aceste posibile pericole, dar trebuie sa vedem ce se intampla si in alte tari, in special in Statele Unite. Si acolo exploatarea gazelor de sist a inceput si va crea de fapt independenta energetica a Statelor Unite, intr-o perioada scurta de timp, in urmatorii cinci-sapte ani. Deci trebuie sa privim atent aceste lucruri".

Vicepresedintele BEI considera ca "exploatarea gazelor de sist reprezinta un atu puternic pentru Romania, pentru independenta energetica a Romaniei, in anii care urmeaza. Sigur, fara a crea pericole, fara a deveni o problema pentru locuitorii din zona respectiva, se pot gasi solutiile tehnice, pentru ca exploatarea lor sa fie facuta in siguranta, fara probleme. Dar repet, ele din punctul meu de vedere reprezinta o alternativa puternica pentru Romania in anii care urmeaza".

Continuarea pe www.rfi.ro