Grupul Rompetrol a inceput recent forajul unei sonde de explorare in perimetrul Zegujani, parte a programului de intensificare a activitatilor de upstream si in Romania. Investitiile pentru acest perimetru se vor ridica in acest an la peste 10 milioane dolari si vor viza explorarea pentru stabilirea potentialul resurselor, informeaza compania.

"Rompetrol are o experienta de peste 30 de ani in domeniul explorarii si productiei de titei si gaze, precum si in asigurarea serviciilor la sonda, iar intensificarea activitatilor si in Romania, atat in cele 5 perimetre ale Grupului, cat si in furnizarea de servicii pentru parteneri, este o evolutie fireasca. Cu sprijinul unicului nostru actionar - KazMunayGas, vrem sa ne consolidam in perioada urmatoare prezenta in regiunea Marii Negre, dar si sa continuam investitiile in perimetrele pe care le detinem in concesiune", a declarat Gheorghe Georgescu, director Rompetrol SA.

Sonda Lupsa - SAT 1 se afla in apropierea satului Samarinesti (judetul Gorj) si a fost proiectata sa atinga o adancime de 4.200 de metri. Compania detine in concesiune acest perimetru din anul 2004. In 2012, Rompetrol a inceput lucrarile de foraj si in perimetrul Focsani, aflat in concesiunea companiei din 2005. De asemenea, in celelalte concesiuni detinute, Satu Mare, Gresu si Nereju, compania desfasoara lucrari de explorare in colaborare cu diversi partenerii.

Rompetrol are un portofoliu de lucrari de servicii la sonda in Romania, Libia, Kazahstan, planurile strategice urmarind consolidarea pozitiei pe aceste piete dar si inceperea de proiecte noi in Africa de Nord si Orientul Mijlociu.