Premierul Victor Ponta sustine ca prin mutarea sediilor Romgaz si Transgaz in Bucuresti municipiul Medias nu pierde niciun loc de munca si nicio taxa locala. El a admis ca deocamdata in legatura cu acest subiect nu este consens in USL, dar ca se va discuta si se va gasi solutia cea mai buna, transmite Agerpres.

"Angajatii raman la Medias. Romgaz si Transgaz au intrat intr-o asociere cu mari companii. Transgaz este, in aceste zile, la acea operatiune de vanzare pe bursa a unui numar de actiuni. Deci, practic, devin amandoua companii nu doar nationale, ci si cu implicare regionala si e foarte clar ca trebuie sa aiba o structura in Bucuresti. Nu putem fiecare sa apucam ceva din tara asta si sa o ducem la noi, 'haide, gazul este al Mediasului'. Nu. Gazul este al tarii.

Sigur ca toti angajatii raman la Medias, taxele locale raman la Medias, dar nu e gazul Mediasului, e gazul tarii. (...) Eu repet: pentru Medias nu se ia niciun om, eventual cativa directori de acolo si nu se schimba nicio taxa locala. Toate taxele raman acolo", a afirmat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

El considera ca ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, 'trebuie sa se gandeasca la ce e bine pentru Romania' si deputatul de Sibiu Mircea Cazan 'trebuie sa se gandeasca la ce e bine pentru Medias'.

Victor Ponta a spus ca deocamdata in legatura cu acest subiect nu este consens in USL, dar ca se va discuta si se va gasi solutia cea mai buna.

"Cei din zona nu vor chestia asta si nu cred ca e vorba doar de liberali, cred ca nici cei de la PSD. Ce om politic din zona poate sa traiasca fara gaz? Niciunul. Au alegatori acolo. E normal. Oamenii de acolo sunt oameni importanti, au salarii cat tot Guvernul la un loc, au A8-uri, au tot ce trebuie. La ei nu e criza", a apreciat Ponta.

Deputatul liberal Mircea Cazan, presedintele Organizatiei Judetene a PNL Sibiu, a anuntat miercuri, in timpul unei intalniri cu sindicalistii de la Romgaz si cu prefectul sibian, ca lunea viitoare va cere in Parlament demisia ministrului delegat pentru Energie, social-democratul Constantin Nita.

Romgaz si Transgaz vor avea sedii secundare in Bucuresti pentru internationalizarea celor doua companii, a declarat marti, pentru Agerpres, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, dupa intalnirea cu reprezentantii sindicatelor celor doua companii si ai autoritatilor locale din Medias.