Consortiul format din BRD si SSIF SWISS CAPITAL va intermedia listarea pe bursa a complexului energetic Oltenia. A fost singurul ofertant

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Vineri, 26 aprilie 2013, 15:12 Economie | Energie

Departamentul pentru Energie a declarat castigator singurul ofertant care a participat la procesul de intermediere a ofertei Publice Primare de Vanzare de Actiuni emise de Complexul Energetic Oltenia. Acest unic ofertant selectat pentru intermediere este un consortiu format din BRD - Groupe Societe Generale (lider de sindicat) si SSIF SWISS CAPITAL S.A. Capitalul social al complexului energetic Oltenia va fi majorat cu un pachet de actiuni nou emise reprezentand 15,29% din capitalul social existent. Din acest pachet, 12% din actiuni vor fi listate pe bursa, iar 3,29% din actiuni vor putea fi subscrise de Fondul Proprietatea in cadrul dreptului de preferinta.

Procedura de selectie a fost derulata de catre societate sub coordonarea Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie.
 
Capitalul social al complexului energetic Oltenia va fi majorat cu un pachet de actiuni nou emise reprezentand 15,29% din capitalul social existent, cu acordarea dreptului de preferinta de subscriere al actionarilor privati existenti, adica Fondul Proprietatea, potrivit unei Hotarari de Guvern privind strategia de privatizare a societatii. Strategia prevede initierea unei oferte publice primare de vanzare de actiuni, prin oferirea spre subscriere a unui pachet de actiuni nou emise reprezentand 12% din capitalul social existent anterior majorarii capitalului social. Aceasta este o prima etapa a privatizarii pachetului majoritar.

Serviciile financiare si de consultanta necesare pregatirii, derularii si inchiderii Ofertei Publice Primare de Vanzare de Actiuni vor fi demarate de Sindicatul de Intermediere dupa semnarea si intrarea in vigoare a Scrisorii de angajament.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

581 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică