Directorul general al Tiriac Holdings, Petru Vaduva, ar putea fi numit luni in functia de director general al Trasngaz Medias, iar directorul E.ON Gaz Distributie, Virgil Metea, va prelua conducerea producatorului de gaze Romgaz Medias, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, transmite Mediafax.

Nita a precizat ca luni vor avea loc adunarile generale ale actionarilor la cele doua companii, unde, cel mai probabil, vor fi numiti cei doi manageri.

El a adaugat ca la conducerea Nuclearelectrica va fi numit unul dintre membrii CA care a fost selectat saptamana trecuta.

La inceputul lunii aprilie, CEO-ul Tiriac Holdings, Petru Vaduva, avocatul Radu Cernov si un director din OPSPI, Mihaela Preda au fost alesi in Consiliul de Administratie al companiei, de catre Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Virgil Metea este director general al E.ON Gaz Distributie din anul 2009, iar din 2007 pana in 2009 a fost director general E.ON Romania..

In urma cu o saptamana, Guvernul a prezentat public lista salariilor nete la nivel maxim, pentru luna martie, ale directorilor din companiile de stat din sectorul energetic, in care sunt indicate remuneratii ce ajung pana la 4.693 lei si 18.000 lei.

Din lista reiesea ca directorii din Romgaz sunt remunerati lunar cu sume care ajung pana la 14.306 lei.

Tot atunci, premierul Victor Ponta a reluat ideea ca directorii unor companii de stat, care castiga salarii de circa 13.000-14.000 de lei, ar trebui impozitati suplimentar in conditiile in care un medic rezident sau un profesor debutant sunt remunerati lunar cu doar 1.100 lei.