Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, dupa o vizita de lucru pe platforma Petromar, ca Petrom va investi in perioada imediat urmatoare peste 300 de milioane de euro pentru noi sonde, potrivit Agerpres.

''Am fost pe platformele din Marea Neagra. (...) Primul sentiment pe care-l am este de foarte mare mandrie pentru ca am vazut realizarile tehnologice cu totul si cu totul exceptionale, o platforma in mijlocul marii nu este chiar cel mai simplu lucru din lume, realizari care au apartinut romanilor. (...) E vorba de zeci de ani de experienta (...) e vorba de conditii extrem de dificile, de inventii care apartin celor de la Petrom si faptul ca in acest moment o parte importanta a productiei de titei si de gaze vine din aceasta zona (...) pentru posibilitatea de dezvoltare a Romaniei (...) e un lucru foarte bun", a declarat premierul.

"In perioada imediat urmatoare Petrom va investi peste 300 de milioane de euro pentru noi sonde. (...) Ideea de a avea independenta energetica si de a avea in anii care urmeaza chiar capacitatea de a deveni acel mare producator regional pentru Romania nu este un vis, nu este o simpla propaganda, este o realitate si din partea guvernului (...) va exista tot sprijinul pentru investitii (...) in asa fel incat intr-o perioada de timp (...) productia de gaze si de titei din Marea Neagra va putea acoperi integral necesitatile industriei si populatiei romanesti si va face din Romania intr-adevar un jucator important pe aceasta piata'', a spus Ponta dupa vizita de lucru pe platforma Petromar.