​Noul Consiliu de Administratie al Nuclearelectrica, numit in baza OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa, a desemnat-o pe Daniela Lulache in functia de director general al companiei. Aceasta numire nu surprinde pe nimeni, in conditiile in care a fost vehiculat numele Danielei Lulache inca din momentul in care a fost facuta cunoscuta componenta noului consiliu de administratie din care, de altfel, face parte. Lulache a atras atentia opiniei publice in 2009 cand din functia de director general al Fondului Proprietatea a beneficiat de indemnizatii, bonusuri si compensatii de 1,86 milioane lei. Lulache a fost revocata de la conducerea Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea in decembrie 2009, in locul sau fiind numit Ionut Popescu.

Daniela LulacheFoto: AGERPRES

Daniela Luache si sotul ei sunt nasii de cununie al ministrului liberal pentru romanii de pretutindeni, Cristian David. Printre partenerii de afaceri ai sotului Danielei Lulache, Cristian Lulache, s-au numarat de-a lungul timpului generalii Victor Athanasie Stanculescu, Marius Opran sau Cristian Zgabercea, un apropiat al baronului PSD de Constanta, Nicusor Constantinescu, potrivit EvZ.

Lulache a incercat si anul trecut sa ajunga in functia de director general la Nuclearelectrica. De altfel, in octombrie, Ministerul Economiei a propus ca Daniela Lulache sa preia temporar functia de director general al producatorului de electricitate Nuclearelectrica. In cele din urma s-a renuntat la aceasta numire.

"Conform procesului de recrutare a candidatilor-membri in Consiliul de Administratie al SN Nuclearelectrica SA, initiat de Ministerul Economiei prin OPSPI, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor SN Nuclearelectrica SA din data de 25 aprilie 2013, au fost numiti membrii Consiliului de Administratie al companiei, in conditiile prevazute de OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice. La recomandarea comitetului de nominalizare, prin vot unanim, Consiliul de Administratie nou desemnat al SN Nuclearelectrica SA a numit in functia de Director General/Administrator Executiv al SN Nuclearelectrica SA pe doamna Daniela Lulache, conform Hotararii nr. 8 din 30 aprilie 2013. Mandatul de Director General intra in vigoare la data de 15 mai 2013, odata cu definitivarea formalitatilor de inregistrare la Oficiul Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti", informeaza Nuclearelectrica.

Daniela Lulache este de profesie economist, fiind absolventa a Academiei de Studii Economice.

Nuclerelectrica mai informeaza ca Ionel Bucur a fost reconfirmat in functia de Director al centralei nuclearoelectrice CNE Cernavoda, devenind, astfel, cel de-al doilea administrator executiv al Nuclearelectrica SA.

Intregul proces de recrutare a candidatilor-membri in Consiliul de Administratie s-a realizat cu asistenta consultantului Quest Advisors, firma selectata in prealabil de catre OPSPI, mai arata Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica are incepand de joi, 25 aprilie, administratori numiti in baza OUG 109/2011 privind guvernanta corporatista.