"Este pentru prima dată în ultimii ani când ne respectăm angajamentele internaţionale (...) Am promis că vom lista Nuclearelectrica in mai şi o vom lista",declara ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, in urma cu o luna. De altfel, ori de cate ori a avut ocazia, a spus ca listarea Nuclearelectrica va avea loc la mijlocul lunii mai, conform angajamentelor internationale. Insa, ultimele informatii din zona energetica arata ca listarea va fi amanata. Intrebat, miercuri, cand va avea loc procesul de listare, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea a raspuns: In iunie! Nu se amana!

In schimb, premierul Victor Ponta recunoaste ca va exista o anumita intarziere.

Fondul Monetar Internaţional a fost de acord cu o eventuală întârziere pentru listarea societăţii Nuclearelectrica la bursă, a declarat marţi premierul Victor Ponta, în timpul unei vizite la Slatina, potrivit Agerpres.

"FMI a fost de acord, ţinând cont de piaţa energiei nucleare europene, cu o eventuală întârziere, însă eu am discutat cu ministrul Niţă şi, chiar dacă preţul pe care îl obţinem nu este cel mai bun posibil, mesajul de continuare a reformelor structurale şi de implicare a capitalului privat este important, motiv pentru care vom continua şi la Nuclearelectrica şi, v-am spus, şi Compania Energetică Oltenia, Romgaz şi Hidroelectrica. Sper că în iunie se termină ultimele procese şi să avem societatea scoasă din insolvenţă, pentru a putea face imediat listarea şi managementul privat", a spus Ponta.