Victor Ponta: ArcelorMittal are o problema cu cresterea pretului la energie. A vorbit de posibilitatea de a se retrage din Europa
"Pentru Romania este importanta fabrica de la Galati, dar pentru intreaga Europa e o mare problema, pentru ca daca pretul energiei in Europa este mult mai mare decat in alte regiuni ale lumii. Suntem intr-o lume globala, la gaze in America pretul este 25% fata de Europa. La energie electrica, prin energiile regenerabile, care se reflecta in factura, iarasi avem preturile cele mai mari", a mai spus premierul.
Premierul Victor Ponta s-a intalnit vineri cu patronul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, in centrul discutiilor fiind pretul la energia electrica si certificatele verzi, precum si pozitia Romaniei la Consiliul European din iunie, unde se vor discuta problemele din sectorul energetic.
Cateva tari producatoare de otel, Romania, Franta, Belgia, Luxemburg si Polonia, au propus realizarea unui plan de actiune privind sprijinirea industriei siderurgice, a declarat vineri ministrul Economiei, Varujan Vosganian, intr-o conferinta de presa. Potrivit acestuia, planul va fi prezentat statelor membre in luna iunie si va viza masuri precum reevaluarea costurilor cu energia, reducerea evaziunii fiscale, reglementari privind exporturile de fier, reconversia fortei de munca si inghetarea regimului fiscal, a afirmat Vosganian. Intrebat daca exista pericolul ca ArcelorMittal sa renunte la activitatea din Romania, Vosganian a spus ca nu are semnale in acest sens. Insa, acesta problema se pune la nivel european. "Discutia cu ArcelorMittal este in plan european in privinta pericolului de a parasi Europa. Acesta este si motivul pentru care facem acest plan de actiune. Acest plan de actiune este pentru a ramane in Europa", a precizat ministrul economiei.
Planul de actiune se afla la nivel de document de lucru. Va fi prezentat ministrilor de industrie din UE in luna iunie, dupa care va fi supus dezbaterii Comisiei Europene. Masurile de stimulare a industriei siderurgice necesita in plan european un consens", a precizat Vosganian.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II
Tot crescand pretul la petrol si energie UE se indreapta cu pasi rapizi spre prapastie,modelul impus de Germania se dovedeste falimentar si asta se vede prin fapte nu prin vorbe .
Pana una alta vedem ca din criza iese prima USA ,de China nu se pune problema ca ei nu stiu ce este aia criza pentru ca s-au lacomit toti sa produca acolo.
Ue ramane la coada cozii in ceea ce priveste criza fapt ce va duce la destramare Uniunii.
Daca ne apucam toti sa crestem in nestire industriile poluante doar ca sa ne fie azi mai bine, s-ar putea ca peste 50 de ani sa ajungem sa distrugem de tot planeta asta. Iar UE e singra care pune presiune in directia asta.
Ireal de prost...
Interesul statului roman e sa ii tina in tara, mai ales ca le-a "nationalizat" de doua ori energia: o data la Nuclearelectrica, o data la Hidroelectrica...
Statul roman se dovedeste (din nou) un prost planificator si manager de resurse.
la așa neam, așa guvernanți...
Stimati profesori de limba romana PSD-isti , da-ti ca obiect de comentat, pasajul din discursul prim ministrului , elevilor la bac si sigur vor trece toti .