Costurile de dezvoltare a proiectului Nabucco sunt sub 5% din valoarea totala a investitiei, a declarat Reinhard Mitschek, director general al NABUCCO Gas Pipeline International GmbH, fiind intrebat de ziaristi cati bani a cheltuit consortiul Nabucco pana in prezent. "In general, aceste costuri se ridica la 10-15% din investitiile totale. Cred ca acesti bani au fost investiti intr-un mod profitabil", a adaugat Reinhard Mitschek. La randul sau, Constantin Nita, ministrul delegat pentru energie, a fost intrebat cati bani a cheltuit Romania. "De unde sa stiu eu? Intrebati-l pe domnul Rusu! (n.red. directorul general al Transgaz)", a raspuns Nita.

Declaratiile au fost facute cu ocazia reuniunii Comitetului Nabucco desfasurate la Bucuresti. Guvernele Austriei, Ungariei, Romaniei, Bulgariei si Turciei au subliniat in cadrul reuniunii potentialul Nabucco de a alimenta pietele de energie din Balcanii de Vest si din tarile Grupului de la Visegrad (Polonia, Slovacia, Republica Ceha si Ungaria) intr-o declaratie comuna adoptata la cea de-a cincea reuniune a Comitetului Nabucco.

NABUCCO Gas Pipeline International GmbH (NIC) a fost infiintata in 24 iunie 2004 pentru a dezvolta, a construi si a opera conducta Nabucco. NIC este detinuta de actionarii Nabucco si este responsabila de dezvoltarea, constructia, operarea, negocierea si alocarea capacitatii conductei Nabucco. Actionarii NABUCCO sunt: OMV (Austria), FGSZ (Ungaria), Transgaz (Romania), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria) si Botas (Turcia). Actionarii sunt cei responsabili de negocierea contractelor de aprovizionare cu gaze naturale.