(P) Revolutie in energie. Cat de profitabila este mica productie de energie regenerabila ? Peste 100 expozanti, din 13 tari, se asaza cu dumneavoastra la masa pentru va raspunde la intrebari!

de     Smile Media
Marţi, 28 mai 2013, 11:29 Economie | Energie


Targ RO Energy 2012
Dupa investitiile in parcuri eoliene si solare, industria de energii regenerabile din Romania va trece la nivelul urmator: asa-zisa mica productia de energie electrica. De fapt, prin “noul” sistem, in principiu, orice consumator  se poate transforma in producator de energie.  Aceasta inseamna, de exemplu,  ca un posesor de acoperis isi poate produce, in regie proprie, energia necesara afacerii ori gospodariei sale. Detineti o exploatatie agricola, silvica ori generati alt tip de reziduuri industriale ( deseuri, namol )? Inseamna ca aveti materie prima pentru producerea biogazului ori a biomasei.
 • Click pe fotogalerie pentru a vedea o imagini de la editia din 2012 a targului RO Energy
Zilele urmatoare puteti afla detalii pe acest subiect, direct de la specialisti, la cea mai mare manifestare de energii regenerabile din Romania: Targul RoEnergy Bucuresti, din 5,6,7 iunie 2013, care va avea loc la ROMAERO, Baneasa, sector 1, B-dul Ficusului, 44.

Profil Targ RoEnergy

•    Locatie: Bucuresti, ROMAERO, B-dul Ficusului, 44, sector 1, Baneasa
•    Perioada: 5,6,7 Iunie 2013
•    Tematica: energie solara, fotovoltaica, biogaz, biomasa, biocombustibili, cogenerare, energie eoliana, microhidroenergie, infrastructura energetica, eficienta energetica
•    Participanti: expozanti din 13 tari, provenind de pe trei continente ( tari precum: Germania, Grecia, Italia, SUA, etc)
•    Identitate: www.roenergy.eu
•    Sponsori: RECOM, BIGSOLAR, Eneria, B-Team, Motec Stefan, cabinet de avocat
•    Ruby Partner: Allianz-Tiriac Asigurari
•    Intrarea la Expozitie si parcarea- gratuite

Contact: info@[at]roenergy.eu

Programul manifestarilor RoEnergy Bucuresti 2013 (detalii)

Ziua 1 – 5 iunie 2013


•    Energia solara: Industria PV, dificultati si provocari ( taxe)
•    Ziua Germaniei la Targul RoEnergy: 5 iunie 2013

Ziua II – 6 iunie 2013

•    Microhidroenergie: Microhidrocentralele in 2013, probleme si solutii
•    Ziua Greciei la Targul RoEnergy
•    Brokerage event during RoEnergy Trade Fair 2013 South-East Europe / Bucharest / Romania

Ziua III – 7 iunie 2013

•    Masa rotunda: Noi capacitati performante si ecologice de producere a energiei - motorul dezvoltarii viitoare a Romaniei
•    Bioenergie: Biomasa, biocombustibili, biogaz in ferme si fabrici, intre realitati si posibilitati (taxe)
•    Romanian-Korean Company mission during RoEnergy Trade Fair 2013 South-East Europe / Bucharest / Romania (12 companii coreene isi cauta parteneri romani: solar / PV, wind, bioenergy, hydro, etc)

Manifestari in 5,6,7 iunie 2013

•    Workshop Asociatia Romana a Electricienilor (AREL): AREL ACADEMY
•    Intalniri intre oameni de afaceri si  cercetatorii romani – standul Ministerului Educatiei Nationale
•    Tombola RoEnergy Bucuresti 2013, destinata vizitatorilor, cu premii: cursuri AREL si abonamente la revista Energy World

Unul dintre rezultatele concrete ale Targului RoEnergy Bucuresti 2012 va fi punerea in functiune, in 2013, a fabricii de module solare, Spire Solar, cu o capacitate de 60MW pe an, investitie a Spire Solar Corporation.

Urmatorul Targ RoEnergy: 5,6,7 noiembrie 2013, Timisoara.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8853 vizualizari

 • +2 (4 voturi)    
  Eu sunt pro (Marţi, 28 mai 2013, 11:46)

  abel [utilizator]

  Chiar ma bucur ca este incurajata alternativa eco in energie . Eu sper ca viitorul si oamenii viitorului sa depaseasca materialismul zilelor noastre si sa avem , de exemplu, numai biciclete in Bucuresti , mai multa verdeata si mai multe flori la ferestre in Bucuresti( asta ca alternativa la blocurile colorate ale lui Vanghelie, si ...daca ajung eu primar poate mai imi vin si alte idei bune:))) ), panouri solare pe blocuri care sa asigure incalzirea apei si incalzirea locuintelor iarna, sa avem mai multe produse alimentare romanesti aduse direct din curtea taranilor ( si la preturi rezonabile nu preturile grasute de la tragurile de alimente traditionale eco ) si mai sper sa dispara si manelistii ca subspecie a bucurestenilor( asta e un bonus pentru curentul eco :))))))))...
 • +3 (5 voturi)    
  asa-zisa mica productia de energie electrica. (Marţi, 28 mai 2013, 16:26)

  Sani [utilizator]

  Toata lumea vorbeste ca-ti pui pe acoperis panouri, devii producator, ....dar daca suni la Renel iti spune ca:
  - nu exista contoare
  - nu este clarificat pretul de vanzare pe KW pentru persoanele fizice care a produce energie, etc,....

  Deci, poveste....
  • +1 (1 vot)    
   personal (Luni, 3 iunie 2013, 10:06)

   capitan [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   Este motivul pentru care acum studiez un plan de instalatie pentru a stoca energia în acumulatori (cu descarcare lenta). E mai scump la început deoarece trebuie sa investesti si în acumulatori, dar acestia din urma au o viata de circa 12 ani (în functie de cicluri încarcare/descarcare). Nu ai treaba cu renel decât ca folosesti energia lor acolo unde depasesti puterea ta de productie. Solutii sunt iar preturile in strainatate sunt muult mai bune decât cele din ro. Deocamdata devii deci producator doar pentru tine :)
   • +1 (1 vot)    
    Succes (Marţi, 4 iunie 2013, 12:14)

    Sani [utilizator] i-a raspuns lui capitan

    Eu am incalzire electrica, ca urmare consum mult iarna, cand soarele este mai "zgarcit".
    Cred ca adevaratul "boom" in energie poate apare doar dupa ce vom avea un sistem deschis functionabil: OnGrid.

    In orice caz, iti doresc succes. Ai toata admiratia mea, insa propun sa te gandesti bine la aspectele financiare.
    Oricum, probabil ca "drumul" este mai important decat "destinatia"!
 • +1 (1 vot)    
  interesant (Marţi, 28 mai 2013, 16:26)

  kos [utilizator]

  Inteleg ca unitatile cu acoperisuri isi pot produce singure energia electrica. E un trend interesant. Merita prezenta la o astfel de expozitie, mai ales ca, din cate vedem, vor fi firme din Germania, Italia, etc.
 • +3 (3 voturi)    
  Astia s-au ratacit prin Romania (Marţi, 28 mai 2013, 23:14)

  un dac [utilizator]

  credeam ca germanii, italienii, americanii etc sunt oameni seriosi, dar se pare ca m-am inselat.
  noi avem un potential solar ok, potential de microhidrocentrale la fel de ok, dar si de mici eoliene sau pompe de caldura. e relativ simplu sa devii independent energetic, cu toata birocratia, dar ce faci cu energia in exces? Daca bate vantul exact in acelasi timp in care "bate" soarele, iar zagazurile raului de munte de la marginea proprietatii aproape s-au rupt, poti sa-ti bagi energia produsa in par si sa devii afro. altceva nu ai ce face cu ea. Pana nu se poate conecta in dublu sens consumatorii la retea nationala de energie, toate aceste intruniri sunt doar ca strainii sa vada fetele frumoase de pe centura.
 • +4 (4 voturi)    
  vise frumoase (Miercuri, 29 mai 2013, 7:02)

  loupoulica [utilizator]

  "in principiu, orice consumator se poate transforma in producator de energie." Nu si in practica. Poate in Germania, nu la noi.
  • +4 (4 voturi)    
   Legislatie (Miercuri, 29 mai 2013, 15:16)

   Lucris [utilizator] i-a raspuns lui loupoulica

   Cu mila lui Dumnezeu si bunavointa guvernantilor, o sa avem si legislatie pentru micii producatori de energie, asa-zisa Feed-in-Tariff. Se zvoneste ca va intra in vigoare de la 1 iulie anul asta. De fapt este un Ordin al ANRE. Urmariti pe site-ul ANRE, la capitolul energie electrica, pe coloana din dreapta. Legea de fapt este aceeasi cu cea a Certificateleor Verzi (legea 220/2008, 139/2010 si 134/2012), doar ca nu era stabilit tariful pentru micii producatori (aici nu mai sunt CV) si simplificarea metodologiei de intocmire a actelor necesare. Acum s-au realizat si acestea. Sa asteptam, deci, ordinul ANRE....
 • -2 (2 voturi)    
  contra? (Miercuri, 29 mai 2013, 13:27)

  miluch [utilizator]

  Ok, toata lumea zice ca nu se poate, dau vina pe contoare, RENEL (cine sunt astia? :) ) etc
  Dar nimeni nu explica concret: uite, am fost la Electrica, la cutare, am facut cerere in scris in data de si nu mi s-a raspuns, ceva de genul asta, documentat si cu exemple concrete.
  Ca de vorbe si pareri pe forumuri...ce sa mai vorbim...
  • +3 (3 voturi)    
   concret (Miercuri, 29 mai 2013, 20:27)

   opinius [utilizator] i-a raspuns lui miluch

   Art. 14 din Legea 220/2008 (cea cu certificatele verzi):

   (2)Energia electrică produsă din surse regenerabile de energie în centrale electrice cu puteri instalate de cel mult 1 MW pe centrală sau 2 MW pe centrală în cazul cogenerării de înaltă eficienţă din biomasă poate fi vândută furnizorilor în ale căror zone de licenţă sunt situate centralele respective, la preţuri reglementate unice pe tip de tehnologie. Energia electrică vândută la preţ reglementat nu mai beneficiază de certificate verzi.

   (4)Preţurile reglementate şi regimul de comercializare a energiei electrice din surse regenerabile prevăzute la alin. (2) sunt stabilite de ANRE în baza unei metodologii şi vor fi notificate Comisiei Europene în condiţiile legii.

   (6)Persoanele fizice şi juridice care deţin unităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu putere instalată sub 100 kW pe loc de consum, precum şi autorităţile publice care deţin capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile realizate, parţial sau total, din fonduri structurale beneficiază din partea furnizorilor cu care au contract de furnizare a energiei electrice, la cerere, de serviciul de regularizare, financiară şi/sau cantitativă, între energia livrată şi energia consumată din reţea, conform unei metodologii aprobate de ANRE.

   DAR, in practica: ANRE nu a stabilit inca (nici nu a notificat Comisiei) preturile reglementate la care vor vinde consumatorii catre furnizori.
   Deci, pe langa alte probleme practice, nu exista pret pentru energia livrata de consumatori.
   • +2 (4 voturi)    
    == (Miercuri, 29 mai 2013, 22:12)

    miluch [utilizator] i-a raspuns lui opinius

    Multumesc mult de clarificare!
   • +5 (5 voturi)    
    In plus... (Joi, 30 mai 2013, 10:13)

    Sani [utilizator] i-a raspuns lui opinius

    Contoarele bidirectionale necesare nu sunt omologate.
    Sa mori de ras nu altceva. Adica, exista contoare care functioneaza bine mersi in Germania, Franta, Spania, USA, etc....dar noi nu le-am omologat!
 • 0 (2 voturi)    
  RASPUNSURI la intrebari (Joi, 30 mai 2013, 14:42)

  kos [utilizator]

  Parerea mea este ca la acest targ vom gasi cu siguranta oameni capabili sa ne lamureasca. Doar de aceea stau atatea zile la expozitie, nu ?De pe program, daca nu ma insel, vad o serie de cursuri care sunt pe gratis. Si ptr vizitatori vad ca e fara bilet de intrare...
 • +4 (4 voturi)    
  sens ? (Luni, 3 iunie 2013, 9:11)

  Shampax [utilizator]

  ce sens are sa imi umplu acoperisul de celule solare, sa achizitionez baterii, invertoare, convertoare de putere, cand costul investitiei se amortizeaza in 30 de ani, iar la 25 de ani trebuie schimbate celulele ?
  iar in cei 30 de ani, probabil ies mai ieftin daca iar curent de la renel.
  dar, de fun pot sa instalez un panou, alimentez o serie de leduri, dar orice la scara mai mare si cu echipamente profesionale are un cost absolut cretin.
 • -1 (1 vot)    
  REGENERABILE (Marţi, 4 iunie 2013, 13:14)

  scridon radu-lucian [utilizator]

  Evenimentul este deosebit prin diversitate, tehnici moderne care pot dea un nou puls investitiilor si aparitia unor noi locuri de munca.Sunt convins in aparitia unui consens intre investitori si autoritatile responsabile si care sa diminueze costurile.Evolutia tehnologiilor este galopanta, iar tendinta este de reducerea cheltuielilor.In top sunt China,Coreea de Sud, Japonia, Taiwan.In fond nu ne referim numai la industrie si agricultura, ci la viata noastra de zi cu zi pentru a obtine un standard decent.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by