Noul Consiliu de Administratie al Transgaz l-a desemnat pe Petru Vaduva in functia de director general al Transgaz, potrivit unor surse guvernamentale. Acesta a ocupat din 2009 functia de director general executiv al Tiriac Holding. La sfarsitul lunii aprilie 2013 a fost ales, alaturi de alte patru persoane, membru al Consiliului de Administratie al Transgaz. Petru Vaduva il va inlocui pe actualul director general, Ioan Rusu. Inainte de a ajunge la Tiriac Holding, Vaduva a fost director de investitii la Intreprid GEM.

Petru Vaduva este absolvent de MBA la Yale Business School din Statele Unite si are experienta de management in domeniul investitiilor financiare, ocupand pozitii cheie in cadrul unor companii din Statele Unite si Europa, precum JP Morgan, Bear Stearns, Caspian Securities, Renaissance Capital, SEB Investment Mgt, CLSA London si UralSib.

Decizia privind componenta noului Consiliu de Administratie a fost luata sedinta AGA din 30 aprilie. Membrii CA au fost desemnati in baza OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice. Directorul general urma sa fie ales din randul celor cinci membri CA.

Ceilalti patru membri ai Consiliului de Administratie

  •  Radu Cernov- partener in Societatea Civila de Avocati Enescu Panait Pop si Asociatii (fosta Sova& Asociatii). In CV-ul sau se arata ca este specializat,   printre altele, in energie si infrastructura. Numele sau a aparut intr-un scandal in presa legat de contractele pe care societatea Sova& Asociatii le-ar fi   incheiat cu complexurile energetice Turceni si Rovinari. Potrivit ziarului Adevarul, Agenţia Naţionala de Administrare Fiscală (ANAF) ar fi efectuat un   control in urma caruia ar fi constatat ca Şova&Asociaţii" ar fi obţinut ilegal peste 1,1 milioane de euro de la complexurile energetice Rovinari şi Turceni,   din zona de influenţă a lui Victor Ponta.
  • Ion Sterian- director in cadrul Regiei Autonome Administratia Patrimoniul Protocolului de stat. In 2010 a fost subsecretar de stat in MInisterul Dezvoltarii   si Turismului. A studiat la Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti. Potrivit publicatiei ProBraila, Ion Sterian a fost numit in 2007 director tehnic la   RA-APPS de PNL, iar pe 28 ianuarie 2009 a fost destituit de catre sefa SGG de atunci, Nicoleta Andreescu. In luna octombrie 2009 a fost numit director la   SAIFI Bucureşti, iar in luna februarie 2010 a fost propulsat in functia de subsecretar de Stat la MDRT, sustinut de UNPR, iar in luna august Ion Sterian a   fost readus la RA-APPS, in functia de director executiv al Directiei Tehnice, functie pe care o detine si in prezent.
  • Mihaela Preda- director in cadrul OPPSI din august 2012. In perioada 2009-2012 a fost expert tehnic la directia privatizarea in cadrul OPSPI. In perioada   2004-2007 a fost expert in cadrul AVAS. Este doctor in economie si afaceri internationale.
  • Ioan Rusu, actual director general si membru in Consiliul de Administratie. Acesta nu s-a aflat pe lista initiala de propuneri. Propunerea initiala era  Claudiu Liviu Doros, director general adjunct SIF Moldova din 2009, si a fost inaintata de SIF Moldova. Ioan Rusu este director general al Transgaz din iunie  2012. In perioada 2009-2012 a fost director general adjunct al Transgaz. In perioada 2007-2009 a fost director general al aceleiasi companii, iar in perioada  1999-2007 a fost director pe dezvoltare la Romgaz. Din 1997 pana in 1999 a detinut diverse functii de conducere la Romgaz.