Actionarii Hidroelectrica au aprobat in cadrul Adunarii Generale Extraordinare din 29 mai 2013 strategia de restructurare administrativ teritoriala a Hidroelectrica propusa de administratorul judiciar EuroInsol. Astfel, sucursalele Oradea, Sibiu, Slatina, Tg. Jiu, Buzau, Caransebes au fost transformate in uzine si integrate in sucursalele Cluj, Sebes, Rm. Valcea, Portile de Fier, Curtea de Arges si Hateg. A saptea sucursala este Bistrita, care a preluat de la SH Buzau centralele Calimanesti si Movileni, precizeaza Hidroelectrica intr-un comunicat de presa.

Potrivit acestuia, comasarea sucursalelor va duce la reducerea costurilor de exploatare si la cresterea profitului in contextul reducerii pretului megawatt-ului in piata pe fondul cresterii productiei de energie electrice in Romania si a scaderii consumului.

Dinamica numarului de unitati teritoriale din subordinea producatorului de energie hidro a fost in continua crestere, ajungand de la un numar de 9 (noua) Intreprinderi Electrocentrale in anul 1989 cand erau puse in functiune amenajari cu o putere instalata de peste 90% din cea actuala, la un numar de 13 (treisprezece) Sucursale cat a avut Hidroelecrica incepand din anul 2010. Cresterea numarului sucursalelor in acest interval de timp nu a avut la baza ratiuni tehnice sau economice, ci exclusiv politice, mai precizeaza Hidroelectrica.

Numarul de personal va scadea de la 4.556 de angajati la 4.406 de salariati dupa procesul de comasare.