Tribunalul Bucuresti a respins ieri si contestatia utimului trader de energie Alpiq RomIndustries, informeaza Hidroelectrica. Contestatia a fost formulata impotriva masurii administratorului judiciar Euro Insol de neinscriere in Tabelul Creantelor a sumei de 527 milioane lei solicitata de Alpiq RomIndustries cu titlu de daune pentru denuntarea de catre administratorul judiciar a contractului de vanzare-cumparare energie electrica nr. 39 din 29.11.2004 incheiat cu Hidroelectrica. Pe 10 Aprilie 2013 Tribunalul Bucuresti a respins si contestatia Alpiq RomEnergie prin care solicita daune de 719 milioane lei.

Hidroelectrica sustine ca in acest moment, toate cele 75 de contestatii au fost solutionate, ceea ce permite administratorului judiciar Euro Insol inregistrarea la Tribunalul Bucuresti a Tabelului Definitiv al Creantelor impotriva debitoarei Hidroelectrica si ulterior a Planului de Reorganizare. Ramane fezabil termenul de 26 Iunie 2013 privind iesirea Hidroelectrica din insolventa.

Valoarea creantelor revendicate de cei 381 creditori insumeaza 5,4 miliarde lei. Dintre acestea doar 3,5 miliarde au fost recunoscute de catre administratorul judiciar, 1,1 miliarde lei au fost respinse iar 800 milioane au fost admise sub conditia prezentarii unor documente justificative suplimentare. Un numar de 75 creditori carora li s-au respins creantele, au formulat contestatii la Tabelul Preliminar intocmit de administratorul judiciar. Valoarea creantelor ce fac obiectul acestor contestatii este de 1,9 miliarde lei.