Hidroelectrica: Toate cele 75 de contestatii au fost solutionate

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Joi, 6 iunie 2013, 16:41 Economie | Energie

Tribunalul Bucuresti a respins ieri si contestatia utimului trader de energie Alpiq RomIndustries, informeaza Hidroelectrica. Contestatia a fost formulata impotriva masurii administratorului judiciar Euro Insol de neinscriere in Tabelul Creantelor a sumei de 527 milioane lei solicitata de Alpiq RomIndustries cu titlu de daune pentru denuntarea de catre administratorul judiciar a contractului de vanzare-cumparare energie electrica nr. 39 din 29.11.2004 incheiat cu Hidroelectrica. Pe 10 Aprilie 2013 Tribunalul Bucuresti a respins si contestatia Alpiq RomEnergie prin care solicita daune de 719 milioane lei.

Hidroelectrica sustine ca in acest moment, toate cele 75 de contestatii au fost solutionate, ceea ce permite administratorului judiciar Euro Insol inregistrarea la Tribunalul Bucuresti a Tabelului Definitiv al Creantelor impotriva debitoarei Hidroelectrica si ulterior a Planului de Reorganizare. Ramane fezabil termenul de 26 Iunie 2013 privind iesirea Hidroelectrica din insolventa.

Valoarea creantelor revendicate de cei 381 creditori insumeaza 5,4 miliarde lei. Dintre acestea doar 3,5 miliarde au fost recunoscute de catre administratorul judiciar,  1,1 miliarde lei au fost respinse iar 800 milioane au fost admise sub conditia prezentarii unor documente justificative suplimentare. Un numar de 75 creditori carora li s-au respins creantele, au formulat contestatii la Tabelul Preliminar intocmit de administratorul judiciar. Valoarea creantelor ce fac obiectul acestor contestatii este de 1,9 miliarde lei.
Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


2019 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Deziformare marca Borza (Vineri, 7 iunie 2013, 11:01)

    Borza [utilizator]

    Exact cum spune si sentinta e vorba de respingerea solicitarii de inscriere a sumei respective in tabelul de creante impotriva debitoarei Hidroelectrica ceea ce nu inseamna ca aceasta firma sau altele nu pot introduce de acum ininte actiune pentru recuperarea prejudiciului aferent beneficiului nerealizat. Daca in acele cazuri vor avea castig de cauza cine a plati despagubrile, Borza?


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă