Procesul de restructurare a companiei Hidroelectrica, prin desfiintarea a 6 sucursale si fuziunea fililalelor Hidroserv, a fost blocat in instanta, a anuntat sindicatul Hidrosind. "Ca atare, orice decizie pe care Hidroelectrica o va lua in perioada urmatoare, in legatura sau derivand din aceasta reorganizare, va fi fara suport legal, cata vreme modificarile solicitate de administratorul judiciar si aprobate de adunarea generala a Hidroelectrica nu au putut fi inregistate in Registrul Comertului, fiind supuse controlului de legalitate al justitiei", mai precizeaza Hidrosind.

Sindicatul, prin aceeasi procedura prin care, in urma cu 2 ani de zile, a blocat si desfiintat planul guvernamental de creare a celor doua companii energetice nationale (Electra si Hidroenergetica) a sesizat instantele de judecata solicitand acestora sa se pronunte asupra legalitatii adoptarii masurii restructurarii.

Actionarii Hidroelectrica au aprobat in cadrul Adunarii Generale Extraordinare din 29 mai 2013 strategia de restructurare administrativ teritoriala a Hidroelectrica propusa de administratorul judiciar EuroInsol. Astfel, sucursalele Oradea, Sibiu, Slatina, Tg. Jiu, Buzau, Caransebes au fost transformate in uzine si integrate in sucursalele Cluj, Sebes, Rm. Valcea, Portile de Fier, Curtea de Arges si Hateg. A saptea sucursala este Bistrita, care a preluat de la SH Buzau centralele Calimanesti si Movileni, a informat in urma cu cateva zile Hidroelectrica intr-un comunicat de presa.

Potrivit acestuia, comasarea sucursalelor va duce la reducerea costurilor de exploatare si la cresterea profitului in contextul reducerii pretului megawatt-ului in piata pe fondul cresterii productiei de energie electrice in Romania si a scaderii consumului.

UPDATE Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, neaga faptul ca procesul de restructurare este blocat. "Sindicatul nu a blocat nimic. Doar au depus o hartie la Registrul Comertului. Nu exista nicio decizie. Nu a blocat si supendat nimeni nimic", a spus Borza.