Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a inregistrat vineri, 7 iunie 2013, la Tribunalul Bucuresti tabelul definitiv impotriva averii debitoarei SC Hidroelectrica SA aflata in procedura insolventei din data de 20.06.2012. Conform tabelului atasat prezentului comunicat, Hidroelectrica va trebui sa plateasca creditorilor inscrisi in tabelul definitiv al creantelor 3,59 miliarde lei.

Alte 760 milioane lei sunt inscrise sub conditie. Datoria finala a societatii este cu 1,2 miliarde lei mai mica decat sumele solicitate la momentul deschiderii procedurii. Difererenta dintre sumele solicitate initial si cele inscrise in tabelul definitiv se datoreaza respingerii de catre administratorul judiciar si, ulterior, de catre Tribunalul Bucuresti a sumelor pretinse, ca daune, de traderii de energie in urma denuntarii contractelor bilaterale.

Dupa solutionarea celor 75 de contestatii si a inregistrarii tabelului definitiv de creante, administratorul judiciar va inregistra in cursul acestei saptamanii Planul de Reorganizare a Hidroelectrica SA care urmeaza a fi aprobat de Adunarea Creditorilor si confirmat de judecatorul sindic. Euro Insol isi propune sa ceara judecatorului sindic la termenul din 26.06.2013 inchiderea procedurii insolventei.